Als we Keshav Verma van NewsBTC mogen geloven, dan is er voor Bitcoin momenteel weinig weerstand op de blockchain. Daarmee verwijst hij natuurlijk naar on-chain indicatoren, waarmee het mogelijk is om het gedrag van investeerders op de blockchain van Bitcoin te volgen. In het artikel speculeert Verma zelfs over een mogelijke nieuwe all-time high voor Bitcoin.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bijna iedereen zit weer op een virtuele winst

Na de stijgingen van de afgelopen weken zit bijna iedereen met Bitcoin weer op een virtuele winst. Dat is logisch, want de Bitcoin koers is met het huidige niveau van 66.500 dollar niet ver van een all-time high verwijderd.

In de bovenstaande tweet spreken de analisten van IntoTheBlock, een on-chain analysebedrijf, over “minimale on-chain weerstand” en een “gebalanceerd sentiment” op de markt. “De omstandigheden lijken gunstig voor de voorzetting van de groei”, aldus de analisten van IntoTheBlock.

Wat dat betreft lijken we ons dus op te kunnen maken voor een sterke periode van Bitcoin. Al blijft dat natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Ook het macro-economische plaatje speelt immers een rol in de koersontwikkeling van Bitcoin.

Belangrijke macro-dagen voor Bitcoin

Wat macro-economie betreft staan er voor Bitcoin ook een paar belangrijke dagen op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die voor woensdag om 20.00u op het programma staat.

Op dat moment maakt de Amerikaanse centrale bank zijn rentebesluit bekend. De kans op een renteverlaging is op dit moment echter minimaal voor morgen. Handelaren op de futuresmarkt schatten de kans op een renteverlaging morgen op 4,1%.

Belangrijker worden de Fed Dot Plot en de persconferentie van Jerome Powell die op het rentebesluit volgen. Vanuit de Dot Plot leren we hoe de belangrijkste leden van de Amerikaanse centrale bank denken over het rentebeleid van de komende maanden.

Tijdens de persconferentie van Powell gaan we ongetwijfeld ook meer horen over de ontwikkeling van de economie en de plannen die hij en zijn centrale bank hebben voor de rente.

The post Analist: weinig on-chain weerstand voor Bitcoin is bullish appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!