Ripple zet ook grote stappen in Brazilië. Met een nieuwe samenwerking wil het bedrijf de blockchain-innovatie in het land versnellen. Waarom richt Ripple zich juist op Brazilië en wat betekent dit voor de toekomst van crypto in Zuid-Amerika?

Banner Ripple 1

Partnerschap met Fenasbac

Ripple gaat samenwerken met Fenasbac, een Braziliaanse organisatie die zich richt op financiële innovatie. Samen lanceren ze het ‘Next’ programma, een blockchain-versneller die veelbelovende fintech-bedrijven ondersteunt met middelen, begeleiding en investeringsmogelijkheden.

Twee projecten in de spotlight

In het kader van dit programma gaat Ripple twee fintech-bedrijven sponsoren die zich richten op blockchain-technologie, waaronder de XRP Ledger. De focus ligt op oplossingen voor betalingen, tokenisatie van activa, treasury management en kredietverstrekking.

Bron: https://www.nextfintech.com.br/

Waarom juist Brazilië?

Volgens Silvio Pegado, Ripple’s regionale directeur voor Latijns-Amerika, biedt Brazilië een uniek ecosysteem dat zowel technologische vooruitgang als vooruitstrevend beleid op het gebied van blockchain stimuleert. Het land wordt gezien als een katalysator voor de transformatie van financiële diensten in internationale markten.

Meer dan alleen Brazilië

Hoewel Brazilië de eerste focus was, breidt Ripple zijn activiteiten nu ook uit naar andere landen. Zo lanceerde het bedrijf onlangs een fonds voor Japan en Zuid-Korea en zet het stappen in het Verenigd Koninkrijk.

The post Ripple verovert Brazilië: Wordt dit land de nieuwe crypto-hoofdstad? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!