De Amerikaanse Senaatscommissie voor Landbouw, onder voorzitterschap van Debbie Stabenow uit Michigan, heeft plannen om te stemmen over een nieuw wetsvoorstel voor de regulering van cryptovaluta uitgesteld tot september.

Oorspronkelijk stond er voor deze week een hoorzitting gepland, maar door gebrek aan steun, met name van de top-Republikein in de commissie, senator John Boozman uit Arkansas, zal de stemming worden hervat wanneer de wetgevers terugkeren van het zomerreces, meldde Politico.

Details van het wetsvoorstel

Het wetsvoorstel van Stabenow beoogt de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de autoriteit te geven over “digitale goederen” en voorziet in permanente financiering voor de CFTC om toezicht te houden op de markt. Verder stelt het wetsvoorstel strikte eisen aan crypto-bedrijven, waaronder het aanhouden van voldoende kapitaalreserves en het vaststellen van strikte normen voor cyberbeveiliging.

crypto wet amerika uitgesteld
Bron: X.

Het heeft ook tot doel particuliere klanten te beschermen door hen nauwkeurige informatie te verstrekken over hun activa.

Reacties en verdere ontwikkelingen

Cody Carbone, hoofdbeleidsmedewerker bij de Digital Chamber of Commerce, benadrukte dat het wetsvoorstel verschillende versies heeft doorlopen en dat er voortdurend wordt gewerkt aan het verkrijgen van input van zowel leiders uit de industrie als leden van de commissie.

“Het lijkt erop dat de overweging van de wetgeving wordt uitgesteld tot na het zomerreces in augustus, om meer consensus te bereiken. Het is positief dat senator Stabenow actief blijft in het uitreiken naar belanghebbenden voor feedback,” aldus Carbone.

Blik op de toekomst

Zowel in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden zal nog flink wat werk verzet moeten worden om de verschillende wetsvoorstellen op elkaar af te stemmen.

Eerdere pogingen in het Huis resulteerden in mei in een door de Republikeinen geleid wetsvoorstel dat nieuwe bevoegdheden toekent aan de CFTC over “digitale goederen”, terwijl de SEC toezicht zou houden op “digitale activa die als onderdeel van een investeringscontract worden aangeboden.” De verschillen tussen de wetsvoorstellen vereisen aandachtige overweging en tijd om tot een consistente regelgeving te komen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Stemming over Amerikaanse cryptowet uitgesteld tot na zomerreces appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!