One Trading, een in Nederland gevestigde digitale vermogensbeurs voorheen bekend als Bitpanda Pro, heeft een belangrijke stap gezet met het verkrijgen van een vergunning voor een Georganiseerd Handelsplatform van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Deze licentie maakt het mogelijk voor de beurs om verscheidene nieuwe financiële producten in Europa te introduceren, waaronder crypto-futurestrading op het vasteland.

Unieke positie in de EU-markt

Met de nieuwe vergunning wordt One Trading het enige platform voor perpetuele futureshandel binnen de Europese Unie en het eerste platform voor cash-gesettelde perpetuele contracten in Europa, inclusief het Verenigd Koninkrijk.

one trading nederland
Bron: X.

Dit maakt One Trading tevens de eerste gereguleerde Europese derivatenbeurs die toegankelijk is voor particuliere klanten.

Visie en technologische vooruitgang

Joshua Barraclough, CEO van One Trading, benadrukte de ambitie van het bedrijf om een breed scala aan klanten de mogelijkheid te bieden om zowel lange als korte posities in te nemen op willekeurige activa, deze activa als onderpand te gebruiken, en transacties onmiddellijk en voortdurend te vereffenen. “Met deze licentie zijn we goed gepositioneerd om nieuwe gereguleerde producten te introduceren en institutionele oplossingen aan te bieden aan alle klanttypes, te beginnen met Bitcoin– en Ether-producten waar momenteel geen gereguleerd onshore platform in de EU voor bestaat,” voegde hij eraan toe.

Dankzij de toepassing van distributed ledger technologie (blockchain), kan One Trading derivatenhandel 24 uur per dag in real-time uitvoeren zonder externe clearing. Het platform was ook het eerste in de EU dat het gebruik van crypto-activa als onderpand voor het verhandelen van gereguleerde financiële instrumenten mogelijk maakte.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Nederlandse One Trading pioniert met EU-gereguleerde crypto en derivatenhandel appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!