De Democratische koploper in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, Kamala Harris, heeft haar oog laten vallen op de senator van Michigan, Gary Peters, als haar kandidaat voor het vicepresidentschap dit jaar.

Volgens rapporten van Axios op dinsdag, wordt de keuze voor Peters sterk gesteund door vakbonden. Zij geloven dat zijn toevoeging strategisch de positie van Harris in de cruciale strijdstaat Michigan zou versterken. Een functionaris van de Democratische Partij van Michigan heeft verklaard dat Peters enthousiast is over de nominatie en actief steun zoekt voor zijn kandidatuur.

Gary Peters bekend als uitgesproken criticus van cryptovaluta

Senator Peters staat bekend om zijn kritische houding tegenover cryptovaluta. Hij was medesponsor van wetgeving die gericht is op het bestrijden van witwassen via digitale activa. Tegelijkertijd steunde hij ook het terugdraaien van regelgevingen die banken die crypto bezitten zouden beïnvloeden. Critici van de antiwitwaswetgeving stellen dat het innovatie kan verstikken en crypto-activiteiten ondergronds kan dringen.

stephan neukam kamala harris gary peters
Bron: X.

Peters heeft eerder zijn bezorgdheid geuit over de rol van cryptovaluta in cybercriminaliteit en ransomware-aanvallen. Hij heeft ook een onderzoek geleid naar hoe deze technologieën cybercriminaliteit faciliteren. “Mijn onderzoek zal ons helpen beter te begrijpen hoe cryptovaluta cybercriminelen kan versterken, en mogelijke beleidswijzigingen identificeren die de prikkel voor criminele organisaties en buitenlandse tegenstanders zouden kunnen verstoren om kritieke systemen van de publieke en private sector te richten,” zei hij.

Crypto-industrie wacht op duidelijk standpunt van Kamala Harris

Over haar positie ten opzichte van cryptovaluta heeft Kamala Harris tot nu toe weinig losgelaten. Echter, miljardair Mark Cuban heeft gesuggereerd dat zij in deze verkiezingen wellicht “veel opener” zou kunnen staan tegenover crypto. “Het veranderen van de beleidsmaatregelen verandert de boodschap en laat iedereen weten dat zij de leiding heeft en letterlijk open staat voor zaken,” zei Cuban.

De crypto-industrie wacht nog steeds op een definitieve houding van Harris. Als voormalig vicepresident onder Joe Biden maakte ze deel uit van een administratie die bekend stond om haar terughoudendheid om reguleringen in het Congres door te voeren. Bovendien zijn tijdens haar termijn de handhavingsacties tegen crypto-bedrijven door de Securities and Exchange Commission, onder leiding van voorzitter Gary Gensler, toegenomen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Kamala Harris overweegt Gary Peters als vicepresident voor 2024: Wat betekent dit voor crypto? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!