Ethereum staat ruim boven de 3200 dollar. Blijft de koers boven dit niveau, dan vormen we een mooie higher low, wat positief is! Lukt het niet om genoeg kopers aan te trekken, dan kan het koersverloop er heel anders uit gaan zien. In deze analyse bespreken we de trend van Ethereum en de gevolgen voor altcoins. De vraag blijft namelijk: Komt er een altsummer?

Ethereum op de daggrafiek

Om een compleet beeld te krijgen van de ETH koers, pakken we de daggrafiek erbij. De koers staat te midden van een bullish patroon, wat ook wel een bullflag genoemd wordt: we zien de koers namelijk lower highs maken en gelijke lows. Dat zorgt ervoor dat de koers in een spits gedreven wordt, en in een bullish klimaat breken we vaak uit naar boven.

Goed wat het bullish klimaat zal zijn is nu niet zomaar te voorspellen. Dat heeft ook deels te maken met de trend van Bitcoin. Wel weten we dat Ethereum koers op dit moment te midden van de Bull Market Support Band staat, en daar steun lijkt te vinden. Zolang de koers in de Band blijft hangen, is een bullish beweging waarschijnlijk. Helemaal als je de higher low in ogenschouw neemt.

Vandaar dat ik ook de zwarte pijl op de grafiek heb getekend. De huidige koers doet aan een scenario als deze denken. Echter zijn er een aantal voorwaarden. Allereerst willen we niet dat de low rond de 2900 dollar eruit gehaald wordt. Dat zou betekenen dat de lokale opwaartse trend geïnvalideerd wordt en de waarschijnlijkheid van een sterke bounce afneemt.

De tweede voorwaarde is dat de uitbraak gezond moet zijn. Een beweging is gezond als deze ondersteunt wordt door volume. Breken we uit de maandenlange zijwaartse trend, dan moet je bij een uitbraak veel koopvolume zien. Is dit niet het geval, dan is er vaak sprake van een fake-out.

De derde voorwaarde is dat Bitcoin haar bullish trend behoudt. Dit betekent dat ik de koers graag boven de 65.000 dollar zie blijven.

Ethereum en een altsummer!

Een sterke bullish trend van Ethereum, zorgt er vaak ook voor dat andere altcoins goed presteren. Nu wil ik niet op de feiten vooruitlopen, omdat de trend van Ethereum nog wel wat haken en ogen kent, toch is dit belangrijk om te weten. Behoudt Ethereum de trend, en voldoet het aan de hiervoor genoemde voorwaarden, dan is een altsummer zeker niet uitgesloten.

Het wordt wel tijd voor een altseason. Op dit moment doen altcoins nog maar weinig, en bevinden we ons diep in een Bitcoin Season. De onderstaande grafiek laat dit mooi zien: de valuatie staat op historisch lage levels.

Door deze valuatie weten we ook dat je nog vroeg bent met altcoins. Hoewel de grafiek weinig zegt over de ‘wanneer’, geeft het wel aan dat een Altcoin Season al lang niet meer geweest is en nog in het verschiet ligt. Nu moet alleen Ethereum nog meewerken …

Gaat dat lukken?

The post Komt er een altsummer? Ethereum (ETH) geeft het antwoord … appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!