De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Nader Al-Naji, oprichter van BitClout, aangeklaagd voor fraude.

De aanklacht, ingediend bij de rechtbank van het zuidelijke district van New York, betreft het misbruik van investeerdersgelden, waaronder het deels gebruiken ervan voor het betalen van huur voor een herenhuis in Beverly Hills.

Onrechtmatige fondsenwerving en misleiding

Al-Naji, 32, haalde meer dan $257 miljoen dollar op door de “niet-geregistreerde aanbiedingen en verkopen” van een native token genaamd BTCLT, dat onderdeel is van het op blockchain gebaseerde platform BitClout. Volgens de SEC heeft hij investeerders misleid over de gedecentraliseerde aard van het project. Hij verzekerde hen dat de fondsen niet zouden worden gebruikt om zichzelf of medewerkers van BitClout te vergoeden.

sec aanklacht bitcloud
Bron: SEC.

Desondanks besteedde Al-Naji meer dan $7 miljoen van de investeringsfondsen aan persoonlijke uitgaven, waaronder huur voor een zes-slaapkamer villa in Beverly Hills en “extravagante contante geschenken” aan familieleden.

Reactie van de SEC en verdere acties

Gurbir S. Grewal, directeur van de SEC’s afdeling handhaving, uitte stevige kritiek op Al-Naji’s handelingen: “Zoals beweerd in onze klacht, probeerde Al-Naji de federale effectenwetten te ontduiken en het beleggend publiek op te lichten. Hij dacht ten onrechte dat door ‘nep’ gedecentraliseerd te zijn, hij regelgevers kon verwarring en afschrikken om hem te vervolgen. Hij heeft het duidelijk mis: zoals we keer op keer hebben laten zien, en zoals blijkt uit de gedetailleerde beschuldigingen hier, laten we ons leiden door economische realiteiten, niet door cosmetische labels.”

Al-Naji’s vrouw en moeder zijn eveneens als gedaagden vermeld in de klacht.

Achtergrond van Al-Naji en zijn projecten

Al-Naji, die voorheen onder het pseudoniem Diamondhands bekendstond, onthulde zijn identiteit in 2021 bij de lancering van “Decentralized Social”. Dit blockchain-project ontving $200 miljoen aan financiering van prominente venturekapitaalfirma’s.

In een reactie op de beschuldigingen beweerden mede-investeerders in het Decentralized Social-project, de gebroeders Jordan en Luke Lintz van HighKey Agency, dat de beschuldigingen tegen BitClout gericht waren en dat de schatkist van DeSo onaangetast blijft. Ze gaven aan niets te weten over Al-Naji’s persoonlijke uitgaven of de specifieke vergoedingen aan familieleden die in de SEC-klacht worden vermeld.

The post SEC klaagt BitClout-oprichter Nader Al-Naji aan voor fraude appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!