Volgens Samara Cohen, Chief Investment Officer voor ETF’s en indexinvesteringen bij BlackRock, zullen in de nabije toekomst enkel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) via exchange-traded funds (ETF’s) worden verhandeld.

Tijdens een interview met Bloomberg TV legde Cohen uit dat deze twee cryptomunten de minimale verwachtingen van het investeringsconglomeraat voor ETF’s hebben bereikt, maar dat geen enkel ander digitaal activum hierbij in de buurt komt. Ze benadrukte dat, afgezien van technische moeilijkheden bij het op de markt brengen van nieuwe ETF’s, er simpelweg geen vraag is naar andere valuta ETF’s, waaronder die voor Solana (SOL).

Sterke focus op investeerbaarheid

Cohen onderstreepte de criteria en normen die BlackRock hanteert bij het overwegen van nieuwe ETF’s. “We kijken echt naar de investeerbaarheid om te zien wat voldoet aan de criteria, wat de lat haalt om in een ETF geleverd te worden,” zei ze.

Voor Bitcoin en Ethereum is deze lat duidelijk bereikt, maar het zal nog wel even duren voordat we iets anders zien op dit gebied.

blackrock crypto etf
Bron: Bloomberg Crypto op X.

Recente ontwikkelingen en speculaties

Na de succesvolle lancering van Ethereum ETF’s vorige week, waarbij het wekelijkse handelsvolume van crypto fondsen het hoogste niveau sinds mei bereikte met meer dan $14,8 miljard dollar, is er speculatie over wat er mogelijk volgt.

Hoewel Solana wordt beschouwd als een snellere en goedkopere alternatief voor Ethereum en als een waarschijnlijke kandidaat voor de volgende ETF, zijn er enkele uitdagingen. Er zijn bijvoorbeeld geen Solana CME futures zoals die er zijn voor Bitcoin en Ethereum, wat een belangrijk struikelblok is voor goedkeuring door de SEC.

Toekomstperspectief en marktwaarde van Solana

Ondanks de uitdagingen wordt Solana door velen gezien als een veelbelovende ontwikkeling in de cryptowereld. Het fondsbeheerbedrijf Franklin Templeton omschreef Solana als een “spannende en belangrijke ontwikkeling die de crypto wereld vooruit zal helpen.”

Solana vertegenwoordigt ongeveer 3% van de totale waarde van de cryptomarkt met een marktkapitalisatie van $82 miljard dollar.

Groei van modelportefeuilles en diversificatie

Tegelijkertijd bereidt BlackRock zich voor om tegen eind 2024 crypto-ETF’s op te nemen in hun modelportefeuilles. Deze portefeuilles, die worden aangeboden door grote, full-service brokeragebedrijven, nemen een gediversifieerde aanpak aan en streven naar een evenwicht tussen risico en rendement op basis van een transparante strategie.

Het beheer van deze modelportefeuilles zal naar verwachting groeien van de huidige $4,2 biljoen naar $10 biljoen in de komende vijf jaar, waarbij Bitcoin en Ether nuttig zijn als diversificatie-instrumenten binnen deze portefeuilles.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post BlackRock ziet af van meer crypto ETFs: Alleen Bitcoin en Ethereum appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!