Na een periode van grote uitstromen kenden de negen op de Amerikaanse beurs genoteerde spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) een keerpunt in de handel op dinsdag. BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA) registreerde een $118 miljoen dollar aan netto instromen.

Deze instroom was voldoende om grote terugtrekkingen uit Grayscale’s Ethereum ETF (ETHE) te compenseren, volgens gegevens van Farside Investors.

Uitdagingen bij Grayscale

Investeerders trokken ongeveer $120 miljoen terug uit Grayscale’s ETHE op dinsdag, waardoor de totale uitstroom na zes handelsdagen op meer dan $1,8 miljard kwam te staan. Sinds de omzetting van het fonds zijn de beheerde activa gedaald van meer dan $9 miljard naar $6,8 miljard.

Ondanks deze uitdagingen zag de dag eindigen met netto instromen van meer dan $16 miljoen en $12 miljoen voor respectievelijk Fidelity’s Ethereum fonds (FETH) en Grayscale’s Ethereum Mini Trust (ETH).

Herstel van instromen en marktreacties

De gecombineerde netto instromen hebben de sterke uitstromen van Grayscale succesvol geneutraliseerd, waardoor de ETF stromen op 30 juli positief uitvielen.

De totale instromen voor de Amerikaanse spot Ethereum bedroegen bijna $34 miljoen. Deze positieve wending volgde na een eerste dag van instromen bij de lancering van deze fondsen.

Vooruitzichten en marktdynamiek

Hoewel de ETF stromen op dinsdag een positieve draai namen, is het onwaarschijnlijk dat de neerwaartse druk op Ethereum, als gevolg van de zware uitstromen van Grayscale’s ETHE, snel zal verdwijnen.

Analist Mads Eberhardts verwacht echter dat de vertraging van de uitstroom tegen het einde van de week zal plaatsvinden. Als de uitstromen stabiliseren, kan dat volgens Eberhardts leiden tot een potentiële prijsstijging.

Huidige prijsacties en historische parallellen

Ethereum handelt momenteel rond de $3,200, een daling van 4% over de afgelopen week. De prijs piekte op $3,500 bij het debuut van de Ethereum ETF maar daalde met 10% in de volgende dagen.

Deze situatie vertoont overeenkomsten met de prijsacties van Bitcoin (BTC) na de lancering van de spot Bitcoin ETFs in januari.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post BlackRock en Fidelity leiden herstel van Ethereum ETF’s in de VS appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!