Gisteren was een mooie dag voor Ethereum liefhebbers. Eindelijk is het gelukt om positief voor de dag te komen, in dit geval betekent dat er meer geld naar Ethereum ETF’s zijn gevloeid, dan dat er uitgehaald is door verkoop. Aan het eind van de dag zag Ethereum een zogenaamde net-inflow van 24 miljoen dollar.

De vier dagen daarvoor was er in totaal een net-outflow van 547 miljoen dollar, is de trend nu gekeerd?

Banner Ethereum 1

34 miljoen dollar voor Ethereum ETF

Dinsdag beleefden de Ethereum ETF’s een opvallend goede dag. Voor het eerst sinds hun lancering was er een dagelijkse netto-instroom van geld, voornamelijk door een afname van de uitstroom uit de Grayscale Ethereum Trust.

Volgens voorlopige gegevens van Farside Investors en de gedecentraliseerde aggregator Tree News, bedroegen de netto-instroom over alle negen spot Ether ETF’s samen 33,6 miljoen dollar op 30 juli. Hoewel dit bedrag op zichzelf niet bijzonder hoog is, is het wel de eerste keer sinds de lancering dat er een positieve instroom werd geregistreerd.

Sinds 24 juli is er ongeveer 547 miljoen dollar uit de spot Ether beleggingsproducten weggehaald. Maar hoe zagen de cijfers er gisteren uit?

  • BlackRock’s iShares Ethereum ETF (ETHA): 117,9 miljoen dollar
  • Fidelity’s Advantage Ether ETF (FETH): 16,4 miljoen dollar
  • Bitwise Ethereum Fund (ETHW): 3,5 miljoen dollar
  • Franklin Ethereum ETF (EZET): 3,7 miljoen dollar

Ondertussen zag Grayscale’s ETHE zijn kleinste uitstroomdag met slechts 120,3 miljoen dollar, wat slechts een kwart is van de uitstroom op de lanceringsdag. Andere ETF’s registreerden geen instroom of uitstroom.

Van Bitcoin naar Ethereum

Ethereum voorstander Anthony Sassano noemde deze positieve draai “Larry Fink’s verjaardagscadeau aan Ethereum.” Zaheer Ebtikar, oprichter en chief investment officer van Split Capital, merkte op dat het “zeker om roterend kapitaal ging,” aangezien spot Bitcoin ETF’s op 30 juli een uitstroom van 18,3 miljoen dollar zagen.

Een dag eerder, op 29 juli, voorspelde Steno Research senior analist Mads Eberhardt dat de enorme uitstroom uit Grayscale’s ETHE waarschijnlijk deze week zou afnemen, en dat lijkt nu al te gebeuren.

In een bericht op X op 31 juli, merkte ETF Store President Nate Geraci op dat BlackRock’s iShares Ethereum ETF na slechts een week handelen “al in de top 15 instromen van alle dit jaar gelanceerde ETF’s staat,” en in de top 15 van ongeveer 330 nieuwe ETF’s.

The post Ethereum ETF heeft eindelijk positieve dag, 34 miljoen USD meer gekocht dan verkocht appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!