Voor het eerst sinds de lancering heeft Solana (SOL) Ethereum (ETH) overtroffen in totale fees en MEV-tips over een week. Volgens Blockworks Research heeft Solana ongeveer $25 miljoen aan inkomsten gegenereerd tijdens de week van 22 juli, waarmee het de $21 miljoen van Ethereum overtrof.

Deze stijging in inkomsten komt te midden van een bredere marktdaling, waarbij SOL een hoogtepunt van $193,80 bereikte eerder op de dag, alvorens te dalen naar $185,80 dollar.

Opbrengstverdeling en netwerkactiviteit

Dan Smith, analist bij Blockworks, merkte op dat de totale fee-gegevens alle vormen van inkomsten voor Solana-validatoren omvatten, zoals tips en maximale uitneembare waarde (MEV). Hij verduidelijkte dat 58% van de fee-inkomsten afkomstig was van MEV-tips, terwijl 37% voortkwam uit prioriteitstransactiekosten.

solana ethereum inkomsten
Bron: X.

Op 28 juli genereerde het netwerk $5,5 miljoen aan dagelijkse inkomsten, het hoogste in drie maanden. Mert Mumtaz, CEO van Helius Labs, benadrukte dat het netwerk op 28 juli meer inkomsten genereerde dan “Ethereum, Arbitrum en Base gecombineerd”, zelfs zonder MEV-tips mee te tellen.

Dubieuze handelsvolumes en memecoin razernij

Ondanks de recente successen van het netwerk blijft Ethereum de leider in totale waarde vastgezet (TVL), met bijna $60 miljard – meer dan 10 keer hoger dan de ongeveer $5,5 miljard van Solana, volgens DefiLlama. De stijging in fees voor Solana kan worden toegeschreven aan de toegenomen activiteit op het netwerk, met name binnen memecoin handelsplatformen zoals Pump.fun en Moonshot.

Deze platforms hebben de voorhoede gevormd van een memecoin-handelsrazernij die de marktpositie van Solana aanzienlijk heeft versterkt. De gemakkelijke toegang en het vermogen voor iedereen om hun eigen token te lanceren, heeft geleid tot een dramatische stijging van de memecoin-handel sinds eind 2022.

Ondanks de hype hebben veel van deze tokens het grootste deel, zo niet al hun waarde verloren binnen enkele weken na lancering, en veel beroemdheden lijken de projecten daarna te hebben verlaten.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Solana verslaat Ethereum in weekomzet ondanks zorgen over bots appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!