Een maand geleden zorgde de crash die Bitcoin (BTC) naar een koers van $55.000 Amerikaanse dollar bracht voor flinke onrust op de markt. Een belangrijke oorzaak hiervan was de angst rondom de terugbetalingen van de failliete crypto beurs Mt. Gox.

Deze zorgen blijken echter ongegrond; volgens een recent rapport van Glassnode blijven de terugbetaalde klanten hun munten vasthouden, ondanks de mogelijkheid om een flinke winst te pakken.

Aanzienlijke terugbetalingen

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat er al zo’n 59.000 Bitcoins zijn teruggegeven aan de voormalige klanten van Mt. Gox, wat neerkomt op ruim 41,5% van het totaal. De crypto beurs Kraken speelt een grote rol in de distributie van deze coins, met zo’n 49.000 BTC die daar zijn afgeleverd.

glassnode bitcoins van mt gox
Bron: Glassnode.

De resterende 10.000 BTC zijn naar Bitstamp verstuurd. Bij de huidige Bitcoin koers vertegenwoordigen deze coins een waarde van ongeveer $3,9 miljard Amerikaanse dollar.

Geen massale verkoop ondanks hoge koersstijgingen

Hoewel de koers van Bitcoin sinds het faillissement in 2014 met ruim 8.500% is gestegen, lijkt het erop dat de investeerders hun coins niet willen verkopen. Het verkoopvolume op Kraken is slechts licht toegenomen, wat suggereert dat de terugbetaalde gedupeerden nog niet bereid zijn hun BTC te verkopen.

Glassnode stelt dat het profiel van de gemiddelde Mt. Gox-investeerder meer overeenkomt met dat van een lange-termijn-handelaar dan van een actieve handelaar.

Recente on-chain data laten zien dat Bitcoin-houders over het algemeen momenteel ook liever hun munten vasthouden dan verkopen. Het aantal coins in het bezit van long-term holders neemt sinds mei weer gestaag toe, terwijl de supply van short-term holders snel afneemt.

Dit kan suggereren dat short-term holders hun bezit verkopen of dat ze overgaan naar het long-term holder-kamp.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Rust op de markt: Mt. Gox-crediteuren verkopen hun Bitcoins niet appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!