Terraform Labs, de firma achter de algoritmische stablecoin die enkele jaren geleden dramatisch in waarde daalde, heeft te maken met een uitgebreide juridische nasleep.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zijn betrokken bij verschillende maatregelen en waarschuwingen gerelateerd aan deze zaak.

Overeenkomst en compensatieplannen

Onlangs bereikte Terraform Labs een schikking met de SEC, waarbij ze instemden met het betalen van $4,47 miljard. Dit bedrag omvat $3,58 miljard aan winstafdracht en $420 miljoen aan civiele boetes. De schikking verbiedt tevens mede-oprichter Do Kwon om een leidinggevende positie te bekleden bij enig beursgenoteerd bedrijf.

De SEC heeft een informatiepagina opgezet voor beleggers die getroffen zijn door de ineenstorting van Terraform Labs, om hen te informeren over hoe de compensatie zal werken. De hoorzitting voor het Chapter 11-plan en de startdatum worden verwacht in de herfst.

sec terraform labs informatiepagina
Bron: SEC.

Juridische ontwikkelingen en waarschuwingen tegen fraude

In februari 2023 klaagde de SEC Terraform Labs en Kwon aan vanwege de ineenstorting van de algoritmische stablecoin Terra USD (UST) een jaar eerder, die miljarden wegvaagde. In april werd geoordeeld dat zowel Terraform Labs als Kwon beleggers hadden misleid en aansprakelijk waren voor civiele fraude.

Tegelijkertijd waarschuwde de CFTC beleggers voor “follow-on frauds,” waarbij slachtoffers van oorspronkelijke fraude vaak weer worden bedrogen door zogenaamde fraude-herstelschema’s. De CFTC benadrukte ook het belang van het controleren van registraties van crypto-platformen bij het Financial Crimes Enforcement Network voordat er gehandeld wordt, om verdere fraude te voorkomen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post SEC en CFTC waarschuwen voor aanhoudende fraude in crypto sector na Terra-debacle appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!