Cardano (ADA) heeft de maanden zeer matig gepresteerd en handelt momenteel rond de $0,40 dollar, waardoor andere cryptocurrencies voorbij zijn gestreefd.

Desondanks lijkt er binnenkort een ommekeer aan te komen volgens crypto analist SpartaBTC, die een flinke prijsstijging voorspelt.

Technische analyse: het falling wedge-patroon

Volgens SpartaBTC vormt zich momenteel een bullish technisch patroon bekend als ‘falling wedge’. Dit patroon duidt erop dat de neerwaartse trend zijn kracht verliest, wat vaak voorafgaat aan een aanzienlijke prijsstijging. Het eerste doel volgens deze analyse is een sprong naar $1,96, een potentieel van een stijging van 650% vanaf de huidige niveaus.

De meest ambitieuze voorspelling stelt dat ADA een nieuwe all-time high (ATH) van $9,50 zou kunnen bereiken, een toename van meer dan 2.250%.

cardano analyse
Bron: TradingView.

Historische context en vergelijking met vorige cycli

De huidige marktbewegingen van Cardano lijken op de periode van 2018-2020, toen ADA zich consolideerde tussen $0,027 en $0,117 voor bijna twee jaar. Na deze consolidatiefase steeg de munt naar $0,38, een stijging van meer dan 760% ten opzichte van de gemiddelde accumulatieprijs.

De huidige accumulatie periode, die begon rond oktober 2022 met een gemiddelde prijs van $0,40, toont gelijkenissen en suggereert een mogelijke opwaartse trend.

Verdere analyses en voorspellingen door andere experts

Niet alleen SpartaBTC ziet een positieve toekomst voor ADA, ook andere analisten zoals Ray Trader zijn optimistisch. Ray baseert zijn positieve verwachting op het Elliott Wave-patroon, dat prijsbewegingen voorspelt door natuurlijke cycli van optimisme en pessimisme.

Hij verwacht dat Cardano in de derde golf tot $7 kan stijgen, een stijging van bijna 1.700% ten opzichte van de huidige koers. Uiteindelijk ziet hij ADA zelfs de $9 benaderen, vergelijkbaar met de voorspelling van SpartaBTC.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Cardano voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Cardano ommekeer op komst? Analisten voorspellen stijging tot $9,50 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!