Vorige week bereikte de Bitcoin koers indrukwekkende hoogten, deels aangewakkerd door de verwachting en opwinding rond Bitcoin 2024. Deze euforie was echter van korte duur, aangezien BTC deze week met een aanzienlijke recessie te maken kreeg. Negatief marktnieuws heeft een cruciale rol gespeeld in deze plotselinge verandering van tempo, waarbij de waarde van Bitcoin getuige was van een daling van bijna 6%, tot rond de $66.042.

Technische analyse en economische factoren

Een gedetailleerde analyse met behulp van Fibonacci-retracement suggereert dat Bitcoin zijn volgende draaipunt tussen $61.921 en $59.693 zou kunnen vinden, ervan uitgaande dat de huidige verkoopdruk aanhoudt. Deze retracement benadrukt kritieke niveaus waarop Bitcoin-handelaren getuige kunnen zijn van potentiële oplevingen of verdere dalingen, aangezien kortetermijninvesteerders hun bezittingen blijven verkopen.

Naast de technische factoren, spelen politieke factoren ook een grote rol in de onzekerheid in de cryptomarkt. Economische onzekerheden, met name die gerelateerd aan de gegevens van het Federal Open Market Committee (FOMC) en aanstaande bijeenkomsten van de Federal Reserve, hebben traders ertoe aangezet een afwachtende strategie te volgen. Deze voorzichtige houding heeft aanzienlijk bijgedragen aan de winstnemingen van de afgelopen dagen.

De impact van Mt. Gox-overdrachten

Wat de bezorgdheid van de markt nog groter maakte, bleek uit recente gegevens dat een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin was overgemaakt vanuit Mt. Gox-portemonnees. Ongeveer 47.229 BTC zijn naar anonieme portemonnees verhuisd, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over mogelijke uitverkoop die voor nog eens $3,8 miljard aan verkoopdruk zou kunnen zorgen. Deze overdracht heeft de markt behoedzaam gemaakt, waardoor meer handelaren hun posities hebben verlaten.

Liquidatie van longposities

Analyse van de heatmap van longposities gaf aan dat grote liquidaties hebben bijgedragen aan de recente prijsdaling. Er waren kritieke zones rond $68.875 tot $68.901 en een andere tussen $69.472 en $69.500, waar substantiële longposities werden geliquideerd. Dit zorgde voor neerwaartse liquiditeit, waarvan shortsellers profiteerden en de neerwaartse druk werd vergroot.

Wat kunnen we verwachten?

De onmiddellijke toekomst voor Bitcoin blijft onzeker, waarbij de marktdynamiek op het punt staat te veranderen op basis van aankomende economische aankondigingen en marktreacties. Ondanks de recente uitverkoop bleven de Bitcoin-reserves op de beurzen in juli op het laagste niveau sinds 2018, met nog ongeveer 2,6 miljoen BTC over. Dit zou mogelijk de weg kunnen bereiden voor toekomstige marktbewegingen zodra de huidige turbulentie voorbij is.

Het bericht Bitcoin koers daalt te midden verkoopdruk en liquidaties verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!