Grayscale Investments, een prominente speler op de Amerikaanse cryptomarkt, heeft de handel in zijn nieuwe product, de Grayscale Bitcoin Mini Trust, gelanceerd. Dit fonds, een kleinere variant van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), begon met handelen op woensdag, direct na goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De handel begon om 4 uur ’s ochtends ET, nadat de registratieverklaring van het fonds officieel van kracht werd.

Achtergrond en details van het product

De Mini Trust, die handelt onder het tickersymbool “BTC”, wordt gepositioneerd als een afsplitsing van het grotere GBTC. Nieuwe aandelen van de Mini Trust worden verdeeld onder aandeelhouders van GBTC, waarbij een bepaalde hoeveelheid bitcoin uit GBTC wordt overgedragen naar de Mini Trust. Deze structuur werd eerder ook toegepast bij de lancering van een vergelijkbaar product voor Ethereum (ETH).

grayscale bitcoin mini trust
Bron: X.

Volgens Zach Pandl, hoofd onderzoek bij Grayscale, heeft de timing van deze productlancering te maken met verhoogde mainstream aandacht voor crypto. Dit komt deels door verwachte renteverlagingen van de Federal Reserve en de aanhoudende politieke ontwikkelingen rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarbij beleid van Donald Trump mogelijk zou kunnen leiden tot een verzwakking van de dollar om binnenlandse productie te ondersteunen.

Potentieel en strategie van Grayscale

Pandl benadrukte het belang van Bitcoin (BTC) als belegging in tijden van dollarzwakte. “We zullen zien hoe dit zich ontwikkelt, maar een aanhoudende periode van dollarzwakte is precies het scenario waarvoor beleggers volgens mij bitcoin in hun portefeuille zouden moeten houden,” zei hij in een interview met The Block. Grayscale profileert zich als een klantgerichte organisatie die streeft naar het bieden van de best mogelijke toegang tot crypto voor zijn cliënten.

De Grayscale Bitcoin Mini Trust wordt gekenmerkt door lage kosten, met een beheervergoeding van slechts 0,15%, hoewel er nog steeds makelaarskosten en andere uitgaven kunnen gelden. Met een startkapitaal van $1,7 miljard en een netto activawaarde per aandeel van $5,84 op de dag voor de lancering, presenteert Grayscale dit nieuwe fonds als een efficiënte manier voor investeerders om blootstelling aan Bitcoin op een gereguleerde manier te verkrijgen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Grayscale onthult Bitcoin Mini Trust na goedkeuring SEC; handel start op NYSE Arca appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!