We schreven gisteren al dat de Amerikaanse centrale bank een beslissing zou nemen over de hoogte van de rente. De verwachting was dat deze gelijk zou blijven en Jerome Powell heeft dit bevestigd tijdens een persconferentie. Ook al was dit naar verwachting, de markt kleurt toch dieprood.

Zo’n beetje alle crypto’s in BLOX staan vandaag in de min, ook de grote jongens. Bitcoin is 3% gedaald, Ethereum moet 4% inleveren, maar de memecoins hebben het het zwaarst. Zo is Bonk 10% gevallen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Rente zorgt voor liquidaties onder gokkers

Op woensdag besloot Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de rente hetzelfde te houden tussen 5,25% en 5,5%. Hij zei ook dat de rente in september misschien iets zou dalen als de inflatiegegevens van juli volgens verwachting zijn. Door dit nieuws begonnen veel mensen hun Bitcoins en andere digitale munten te verkopen, waardoor de waarde ervan daalde.

In totaal werden er voor 193 miljoen dollar aan posities geliquideerd. Bitcoin en Ethereum waren goed voor meer dan de helft van deze verkopen. Meer dan 45 miljoen dollar aan Bitcoin werd verkocht door mensen die gokten op een stijging van de prijs, en bijna 11 miljoen dollar werd verkocht door mensen die gokten op een daling van de prijs.

Verkoopdruk Bitcoin neemt toe

Rondom economische aankondigingen is altijd een bepaalde mate van onzekerheid. Dit heeft veel invloed op hoe investeerders handelen en op welke beslissingen ze nemen. Daarom stappen veel handelaren tijdelijk uit hun posities (lees: verkopen Bitcoin) en wachten op duidelijkere signalen voordat ze weer instappen.

De verkoopdruk die hierdoor ontstaat, kan zijn verergerd door nieuwe data over Mt. Gox. Volgens Lookonchain zijn er in de afgelopen 24 uur 47.229 Bitcoins naar anonieme wallets verplaatst.

Deze ontwikkeling veroorzaakte nog meer zorgen over verkoopdruk in de markt. Als deze Bitcoins zouden worden verkocht, zou dit voor ongeveer 3,8 miljard dollar aan verkoopdruk zorgen.

Is er ook iets positiefs? Iedereen die ‘Periodiek kopen‘ in BLOX heeft ingesteld op de 1e van de maand, krijgt voor hetzelfde geld meer crypto.

The post Cryptomarkt dondert in elkaar, koers Bitcoin, Ethereum en Bonk dalen hard appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!