De Chief Investment Officer van Bitwise, Matt Hougan, heeft onlangs in een blogpost verklaard dat de financiële wereld “niet optimistisch genoeg” is over Bitcoin (BTC).

Deze uitspraak volgt na een reeks opmerkelijke steunbetuigingen van invloedrijke Amerikaanse politici tijdens een Bitcoin-conferentie in Nashville.

Politieke beloftes en de impact op Bitcoin

Tijdens de conferentie werden verschillende opvallende beloftes gedaan die de koers van Bitcoin mogelijk kunnen beïnvloeden. Donald Trump, Republikeins kandidaat, sprak over het opbouwen van een strategische nationale Bitcoin-voorraad.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur.

Senator Cynthia Lummis uit Wyoming stelde voor om 5% van de totale Bitcoinvoorraad te gebruiken als een reserve-activum om de Amerikaanse dollar te versterken en kondigde een wetsvoorstel aan om Bitcoin-reserves te gebruiken voor het saneren van de nationale schuld van $35 biljoen dollar. Onafhankelijke kandidaat Robert F. Kennedy Jr. beloofde zelfs dat het Amerikaanse ministerie van Financiën dagelijks 500 Bitcoins zou kopen tot een totaal van 4 miljoen Bitcoins is bereikt.

Veranderingen in het Amerikaanse beleid en Wall Street’s interesse

Volgens Hougan zijn deze politieke ontwikkelingen indicatief voor een bredere acceptatie van crypto binnen de Amerikaanse overheid en op Wall Street. De samenwerking tussen het Amerikaanse ministerie van Justitie en Coinbase, kort nadat de SEC Coinbase had aangeklaagd, toont een aanzienlijke verschuiving in hoe Amerikaanse regelgevers crypto-assets benaderen.

Dit werd versterkt door uitspraken van David Solomon, CEO van Goldman Sachs, die Bitcoin erkende als een potentiële waardeopslag.

Toekomstscenario’s en marktimpact

Hougan benadrukt dat, hoewel de risico’s van een neergang in crypto nog steeds bestaan, de kans op flinke positieve ontwikkelingen even groot is. Hij speculeert dat een G20-land Bitcoin aan zijn reserves zou kunnen toevoegen of dat de VS sneller dan verwacht uitgebreide crypto-wetgeving zou kunnen implementeren met sterke tweepartijensteun.

Deze ontwikkelingen zouden een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de adoptie en waarde van Bitcoin.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitwise: ‘We onderschatten crypto’, nu politiek Amerika instapt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!