Bitcoin (BTC) mining bedrijf Riot Platforms rapporteerde een nettoverlies van $84,4 miljoen dollar voor het tweede kwartaal, wat een forse toename is ten opzichte van het verlies van $27,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Dit verlies weerspiegelt de uitdagende marktomstandigheden volgend op het recente ‘halving’-evenement van het Bitcoin-netwerk in april.

Daling in omzet en productie

De omzet daalde licht naar $70,0 miljoen, van $76,7 miljoen het jaar ervoor. Deze daling is mede het resultaat van een afname in Bitcoin-productie, die met 52% zakte naar 844 Bitcoin vergeleken met 1.775 in het tweede kwartaal van 2023.

Ondanks deze daling wist Riot Platforms sterke bruto marges te handhaven met een omzet die vergelijkbaar was met vorig jaar.

riot platforms q2 resultaten 2024
Bron: Riot Platforms op X.

Kosten en compensaties

De toename in het verlies per aandeel naar $0,32 werd aangedreven door een afname van $76,4 miljoen in de reële waarde van Bitcoin, een niet-contante voorraad gebaseerde compensatiekostenpost van $32,1 miljoen, en afschrijvingen en amortisatie van $37,3 miljoen dollar.

Bovendien heeft het bedrijf $13,9 miljoen aan energiekredieten gerapporteerd, inclusief $4,4 miljoen uit programma’s, die de gemiddelde energiekosten hebben helpen verlagen.

Vooruitzichten en strategische bewegingen

Riot Platforms eindigde het tweede kwartaal met $646,5 miljoen aan werkkapitaal, inclusief $481,2 miljoen in contanten, en hield 9.334 onbelaste Bitcoin, gewaardeerd op ongeveer $585,0 miljoen.

Kijkend naar de toekomst verwacht het bedrijf een totale zelf-mijnende hash rate capaciteit van 36 EH/s te bereiken tegen het einde van 2024 en heeft het de ingezette hash rate verwachting voor 2025 verhoogd van 40 EH/s naar 56 EH/s.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Riot Platforms meldt $84,4 miljoen verlies in Q2 na Bitcoin halving appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!