Manchester United heeft onlangs een Web3 voetbalspel, ‘Fantasy United’, gelanceerd, ontwikkeld op de Tezos blockchain voor het seizoen 2024/25.

Tegelijkertijd introduceerde de club Spelers Ruilkaarten die alle eerste teamspelers van het mannenteam bevatten. Deze kaarten zijn beschikbaar in diverse edities: Klassiek, Zeldzaam en Ultra-Zeldzaam.

Interactief spel en collectie

Deze verzamelkaarten worden gedurende het seizoen voortdurend bijgewerkt met real-time statistieken. Fans kunnen hun ruilkaarten gebruiken om een vijfspelersteam te bouwen voor ‘Fantasy United’. Dit spel stelt fans ook in staat om tegen vrienden te concurreren, deel te nemen aan mini-competities met United-spelers, en punten te verdienen gebaseerd op de werkelijke prestaties van de spelers.

manchester united tezos kaartjes
Bron: X.

Ronan Joyce, directeur van digitale innovatie bij Manchester United, benadrukte de meeslepende ervaring van de Spelers Ruilkaarten:

“Spelers Ruilkaarten stellen United fans in staat om de gehele eerste mannenploeg te verzamelen, te zien hoe deze collectibles zich ontwikkelen gedurende het seizoen terwijl wedstrijden worden gespeeld en doelpunten worden gemaakt, en hebben de mogelijkheid om deze kaarten te gebruiken in een spannend fantasy voetbalspel.”

Blockchain-technologie en fanbetrokkenheid

Dit project, gebouwd op de Tezos blockchain, is onderdeel van een succesvolle doorlopende samenwerking tussen Manchester United en het Tezos ecosysteem. Het streven van de club is om een actieve fancommunity te bevorderen door interactieve functies, iets wat eerder al bereikt werd met ‘The Devils’, de oorspronkelijke digitale collectie ontwikkeld in partnerschap met Tezos.

Sunil Singhvi, hoofd cultuur bij Trilitech, Tezos R&D Hub, lichtte de integratie van technologie en fanervaring toe: “Spelers Ruilkaarten en Fantasy United is een innovatief gebruik van blockchain technologie waarmee United fans een diepere verbinding met hun favoriete club kunnen hebben. Door dynamisch bijgewerkte collectibles kunnen supporters hun helden aanmoedigen en zien hoe het seizoen zich ontvouwt.”

Toegang en aankoop van kaarten

Spelers Ruilkaarten zijn verkrijgbaar in pakjes van zeven voor £3.

Fans die eigenaar zijn van de ‘The Devils’ collectie hebben vroegtijdig toegang gekregen tot de kaarten, waardoor ze een voorsprong hebben in het verzamelen en spelen binnen het nieuwe systeem.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Manchester United en Tezos lanceren blockchain gebaseerd fantasy voetbal appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!