De Bitcoin (BTC) koers heeft vandaag een scherpe daling doorgemaakt, samen met een algemene neerwaartse trend in zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkten, mede door groeiende economische onzekerheden in de Verenigde Staten.

Deze neergang reflecteert de bezorgdheid van beleggers over mogelijke economische recessie en onzekerheid.

Economische indicatoren wijzen op mogelijke recessie

Recente economische data uit de Verenigde Staten, waaronder een stijging in werkloosheidsclaims en een dalende ISM-productie-index, suggereren dat de economische situatie in het land verslechtert. De werkloosheidsclaims voor de week die eindigde op 27 juli zijn gestegen tot 249.000, wat hoger is dan de verwachte 235.000.

Tegelijkertijd duidt een ISM-productie-index van 46,8 op een mogelijke recessie, wat leidt tot brede zorgen onder beleggers.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Reactie van de cryptomarkt

Na deze economische onthullingen heeft de cryptomarkt significant negatief gereageerd. Bitcoin zag een daling van 5%, terwijl Ethereum (ETH) met 5,4% daalde. Ripple (XRP) werd het hardst getroffen met een verlies van 10% in slechts één dag.

Deze dalingen komen in een tijd waarin bitcoin slechts drie dagen geleden nog een piek bereikte van meer dan $70.000, na de Bitcoin 2024 conferentie in Nashville.

Aandelenmarkt reageert ook negatief

De bredere aandelenmarkten reageerden eveneens negatief. Terwijl sommige bedrijven zoals Meta Platforms een stijging boekten dankzij positieve kwartaalresultaten, ondervonden anderen zoals Arm Holdings en Moderna aanzienlijke verliezen, voornamelijk door zwakke vooruitzichten en tegenvallende omzetverwachtingen.

De S&P500 en AEX registreerden beide een daling, waarbij de AEX een verlies van 1,47% noteerde.

Monetaire versoepeling mogelijk aanstaande

Deze economische signalen zouden kunnen leiden tot een nieuwe ronde van monetaire versoepeling door de Federal Reserve, zoals gesuggereerd door Fed-voorzitter Jerome Powell. Dit wordt normaliter gezien als gunstig voor risicovolle activa zoals bitcoin.

De Bank of England heeft onlangs ook de rente verlaagd, zich aansluitend bij een vergelijkbare beweging door de Bank of Canada en de Europese Centrale Bank.

Verder speelt de Amerikaanse politieke situatie een cruciale rol, met veranderende overwinningskansen voor Donald Trump tegenover de opkomst van Kamala Harris.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Bitcoin en aandelen hard onderuit door economische onzekerheid in VS appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!