De Hamster Foundation, maker van de cryptomunt hamster kombat (HMSTR), heeft de grootste airdrop in de cryptogeschiedenis aangekondigd. Dat gebeurde nadat het 300 miljoen spelers gepasseerd had op de bekende Hamster Kombat game.

300 miljoen spelers

Inmiddels is het een razend populair spel op Telegram: Hamster Kombat. In slechts vijf maanden heeft de game meer dan 300 miljoen spelers bereikt. In de game kunnen spelers in-game valuta of HMSTR-tokens verdienen door op hun hamster te tikken en verschillende taken te voltooien.Bij de taken horen bijvoorbeeld het upgraden van hun personage en het doorverwijzen van vrienden.

Hamster Kombat heeft al een record gevestigd voor het snelste product dat 100 miljoen gebruikers bereikt. Het groeit enorm en nu heeft het team achter het tap-to-earn-spel eindelijk een langverwachte aankondiging gedaan met daarin details over de aankomende airdrop

Grootste crypto-aidrop ooit

Volgens een aankondiging die is gedeeld met nieuwssite Cointelegraph zal de airdrop de grootste ooit zijn in de cryptogeschiedenis:

HMSTR airdrop wordt de grootste airdrop in de geschiedenis van crypto. 60% van het airdropvolume wordt toegewezen aan de spelers. De rest is gereserveerd voor het bieden van marktliquiditeit, ecosysteempartnerschappen en subsidies, het belonen van squads en andere items.

Er is geen informatie gegeven over de tokenomics van de HMSTR-token. Wel geeft het team aan dat het geen vroege investeringen in de token heeft. Dat betekent dat de waarde van de token afhankelijk is van de interesse en vraag van gebruikers en dat geeft het team ook aan in de aankondiging:

Omdat we geen investeringsmaatschappijen of VC’s hebben die ons steunen, is er geen extra verkoopdruk en worden de door de gemeenschap aangestuurde tokens en de waarde ervan bepaald door vraag, aanbod en interesse van de gemeenschap.

Uitbreiding in gaming

De Hamster Foundation wil zich de komende tijd richten op alle gamingplatforms. Daarbij geeft het team ook specifiek aan te richten op pc en console, om zo de volgende miljard gamers aan te trekken met crypto.

Om zijn gaming-ecosysteem verder te ontwikkelen, kan het team subsidieprogramma’s voor externe ontwikkelaars lanceren. Deze programma’s drukken hun waarde uit in fiat-valuta in plaats van HMSTR om extra verkoopdruk op de token te vermijden.

Tot slot zou het organiseren van de grootste airdrop ooit nog een grote klus zijn. Uniswap (UNI) heeft ooit een airdrop van $6,43 miljard gelanceerd, wat tot nu toe de grootste crypto-airdrop ooit is. Bovendien zijn deze cijfers wel gebaseerd op de all-time high van de UNI-token. Het overtreffen van de waarde van deze airdrop zou dus nog knap lastig worden.

Het bericht Grootste crypto-aidrop ooit komt eraan – Hamster Kombat breekt records verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!