De crypto industrie verwelkomt een belangrijke nieuwkomer: EURC, een digitale versie van de euro, heeft zijn debuut gemaakt op het Base-netwerk. Deze ontwikkeling laat een grote stap voorwaarts zien in de integratie van fiat valuta met blockchain-technologie. Tokenisation en digital twins lijken steeds meer terrein te winnen. Laten we eens kijken waarom ook deze stap van EURC zo een belangrijke is.

Banner Ethereum 1

Wat is EURC en hoe werkt het?

EURC is, zoals we het noemen, een stablecoin. Dit is een type digital asset waarvan de waarde is gekoppeld aan een traditionele valuta, in dit geval de euro. Voor elke EURC die in omloop is, wordt één euro als onderpand aangehouden. Dit zorgt voor stabiliteit en vertrouwen onder gebruikers, omdat de waarde van EURC niet onderhevig is aan de grote schommelingen die we vaak zien bij andere cryptocurrencies.

Het Base-netwerk voor snellere transacties

EURC is gelanceerd op het Base-netwerk, wat een Layer 2-oplossing is voor Ethereum. Om dit te begrijpen, moeten we eerst kijken naar wat Ethereum is. Ethereum is een van de meest gebruikte blockchain-platforms ter wereld, maar het kampt met problemen van schaalbaarheid: het netwerk kan slechts een beperkt aantal transacties per seconde verwerken, wat leidt tot hoge kosten en vertragingen.

Steun van grote spelers en implicaties voor gebruikers

De introductie van EURC op Base heeft de steun gekregen van verschillende grote namen in de crypto-industrie, waaronder Aerodrome, Coinbase, Coinbase Wallet en Uniswap Labs. Deze brede ondersteuning suggereert dat er vertrouwen is in de toekomst van EURC op het Base-netwerk.

Voordelen voor gebruikers en de visie van Jesse Pollak

Voor gebruikers kan de introductie van EURC verschillende voordelen bieden. Jesse Pollak, de bedenker van Base, ziet de lancering van EURC als een belangrijke stap in de modernisering van het financiële systeem en de creatie van een nieuwe, wereldwijde online economie.

Toekomstperspectief en conclusie

De lancering van EURC op Base introduceert een nieuwe fase in de ontwikkeling van stablecoins en de bredere cryptocurrency-markt. Het laat zien dat er steeds meer bruggen worden gebouwd tussen traditionele valuta’s en de wereld van digital assets. Voor de crypto-industrie betekent dit een verdere stap richting volwassenheid en diversificatie.

The post Euro krijgt digital twin: EURC beweegt vanaf nu op Ethereum’s digitale snelweg appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!