Celestia, een relatief nieuwe speler in de blockchain-sector, maakt grote stappen in de wereld van dataopslag. Recente cijfers tonen aan dat dit netwerk op weg is om Ethereum, de huidige marktleider, in te halen.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Snelle groei sinds mei

Sinds mei heeft Celestia een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het netwerk, dat zich richt op dataopslag, begon met een marktaandeel van ongeveer 20%. In korte tijd is dit gegroeid naar zo’n 40% eind juli. Deze snelle opmars laat zien dat er behoefte is aan efficiënte oplossingen voor dataopslag in de blockchain-ruimte.

Wat maakt Celestia anders?

Celestia noemt zichzelf een modulair datanetwerk. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om op een veilige manier hun eigen blockchain te starten. Deze aanpak verschilt van Ethereum, dat bekend staat als de belangrijkste ‘settlement layer’ in de Web3-wereld.

Kostenvoordeel als drijvende kracht

Een belangrijk voordeel van Celestia is de lagere kosten voor dataopslag. Hoewel Ethereum onlangs verbeteringen heeft doorgevoerd om de kosten te verlagen, blijkt Celestia in veel gevallen nog goedkoper te zijn. Dit kostenvoordeel maakt het netwerk aantrekkelijk voor ontwikkelaars en gebruikers die grote hoeveelheden data willen opslaan.

Concurrentie neemt toe

Celestia is niet de enige uitdager van Ethereum op het gebied van dataopslag. Andere spelers, zoals EigenLayer en Avail, zijn ook actief in deze markt. Deze toegenomen concurrentie zorgt voor innovatie en kan leiden tot betere diensten voor gebruikers van blockchain-technologie.

Ethereum blijft belangrijk

Ondanks de groei van Celestia en andere netwerken, blijft Ethereum een cruciale rol spelen in de crypto-wereld. Experts benadrukken dat Ethereum nog steeds de voorkeur geniet als het gaat om decentralisatie, stablecoins en de totale waarde die in het netwerk is opgeslagen. Deze factoren zijn essentieel voor een betrouwbare settlement layer.

The post Celestia daagt Ethereum uit en domineert in dataopslag appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!