MicroStrategy kondigde aan dat het sinds het begin van het tweede kwartaal van dit jaar 12.222 Bitcoins (BTC) heeft verworven voor een totaalbedrag van $805,2 miljoen dollar. Dit brengt het totale aantal Bitcoins dat het bedrijf bezit op 226.500, met een aankoopkost van ongeveer $8,3 miljard dollar, ofwel $36.821 dollar per Bitcoin.

Ondanks deze aanzienlijke investering in cryptocurrency, rapporteerde MicroStrategy een aanzienlijk kwartaalverlies van $5,74 dollar per aandeel met een omzet van $111,4 miljoen dollar, een daling van 7% ten opzichte van het vorige jaar. Deze resultaten vielen aanzienlijk lager uit dan de verwachtingen van analisten.

Nieuwe prestatie-indicator: BTC Yield

MicroStrategy introduceerde een nieuwe prestatie-indicator, “BTC Yield”, die de procentuele verandering over tijd aangeeft in de verhouding tussen de Bitcoin bezittingen van het bedrijf en de verwaterde uitstaande aandelen. De BTC Yield staat momenteel op 12,2% sinds het begin van het jaar, met een doelstelling van 4% tot 8% jaarlijks over de komende drie jaar.

microstrategy michael saylor q2 2024
Bron: X.

Deze maatstaf is bedoeld om de prestatie van de Bitcoin-aankoopstrategie van het bedrijf te evalueren en wordt niet beschouwd als een traditionele financiële prestatie-indicator.

Toename in operationele kosten en toekomstige plannen

De operationele kosten van het bedrijf stegen aanzienlijk tot $280,8 miljoen dollar, een toename van 134% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, inclusief afschrijvingen op digitale activa van $180,1 miljoen dollar.

Ondanks deze uitdagingen blijft MicroStrategy optimistisch over de toekomst, mede dankzij een toenemend begrip van Bitcoin en steun vanuit politieke en institutionele hoeken, zoals besproken tijdens de Bitcoin 2024 Conferentie in Nashville.

Aandelensplitsing en extra aandelenuitgifte

Het bedrijf bevestigde dat de eerder aangekondigde aandelensplitsing van 10-voor-1 van kracht zal worden op 7 augustus. Daarnaast heeft MicroStrategy plannen aangekondigd om een nieuw aandelenverkoopprogramma op de markt te brengen ter waarde van $2 miljard dollar.

Dit programma is gericht op het verhogen van kapitaal, hoewel specifieke details over het gebruik van dit kapitaal niet werden vrijgegeven. Het bedrijf heeft historisch gezien kapitaal verhoogd met de intentie om meer Bitcoins aan te kopen.

Slotopmerkingen

MicroStrategy’s aandelen sloten de handelssessie van donderdag af met een daling van 6% tot $1.511,81 dollar per aandeel, hoewel de aandelenkoers sinds het begin van het jaar met 120% is gestegen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post MicroStrategy breidt Bitcoin portefeuille uit ondanks financiële tegenslagen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!