Het ziet er niet goed uit voor de crypto’s in de top 10, ze kleuren namelijk allemaal rood. De grootste verliezers vandaag zijn Solana, Ripple en Doge met dalingen rond de 5%.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

Op het moment van schrijven is Solana 149,55 euro waard na een daling van 4,51%. Ripple (XRP) heeft zelfs een grotere klap gekregen met een daling van 6,21%, waardoor de waarde nu 0,5283 euro bedraagt. Dogecoin is met 4,1% gedaald naar 0,1076 euro. De cryptomarkt snakt naar het einde van de zomer.

Zomer kan niet snel genoeg voorbij zijn

In de traditionele financiële wereld zegt men vaak “sell in May and go away”. Dit gezegde komt voort uit het historische feit dat aandelen tussen mei en oktober niet veel presteren. Deze trend lijkt zich nu ook door te zetten in de cryptomarkt, waar investeerders op dit moment hun verliezen tellen. De volatiliteit blijft hoog en de markt zoekt naarstig naar een stabielere periode na de zomervakantie.

Naast deze seizoensgebonden trends spelen er ook andere factoren een rol in de recente dalingen. De onzekerheid rondom de Amerikaanse verkiezingen en de steeds wisselende economische omstandigheden dragen bij aan de nervositeit onder beleggers.

Hierdoor lijken veel investeerders ervoor te kiezen hun posities te verkleinen of zelfs volledig te liquideren in afwachting van gunstigere omstandigheden.

Positief over Dogecoin, Ripple en Solana

Ondanks de huidige dalingen, blijven veel analisten positief over de lange termijn vooruitzichten van deze cryptocurrency’s. Solana wordt nog steeds gezien als een veelbelovend project vanwege zijn hoge transactiesnelheden en lage kosten (lees: memecoins).

Ripple blijft ondanks de juridische strijd met de SEC een belangrijke speler in de wereld van internationale betalingen. Dogecoin, oorspronkelijk begonnen als een grap, heeft een trouwe schare fans en blijft populair onder particuliere beleggers. Misschien kan Elon Musk Doge een boost geven.

We zijn nu in dubio: het is eindelijk zomer en daar moeten we vol van genieten. Maar ons investeerdershart ziet liever dat de zomer zo snel mogelijk voorbijgaat.

The post Solana, Ripple (XRP) en Doge leveren flink in vandaag appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!