Memecoins

Bijna alle cryptovaluta’s die zijn gecreëerd via de Solana memecoin-creatietool, pump.fun, bereiken nooit een noemenswaardig succes. Dit blijkt uit gegevens afkomstig van Dune Analytics.

Slagingspercentage slechts 1,41%

Uit de gegevens blijkt dat het slagingspercentage van cryptotokens gemaakt met pump.fun, die het halen tot het Solana-gebaseerde gedecentraliseerde financiële protocol Raydium, slechts 1,41% is. Dit percentage schommelt sinds mei tussen 1,21% en 1,41%. Het hoogste punt ooit werd bereikt op 16 februari met een percentage van 2,56%.

“De ‘graduation rate’ van munten op Pump Fun, die het tot $69.000 hebben gehaald en op een gedecentraliseerde beurs (DEX) zijn genoteerd, stagneert rond de 1,4%,” aldus Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, in een bericht van 1 augustus op X.

Cochran merkte ook op dat geen enkele nieuwe munt het niveau van $20 miljoen Fully Diluted Valuation (FDV) heeft bereikt. FDV is een maatstaf voor de totale waarde van een cryptocurrency als alle munten in omloop zouden zijn.

“Dit alles suggereert dat we eindelijk de memecyclus doorspoelen,” beweerde Cochran.

Lage succespercentage niet perse representatief voor gehele memecoinmarkt

Andere commentatoren zijn van mening dat het lage succespercentage niet representatief is voor de gehele memecoinmarkt. Zij denken dat het vooral aantoont hoe gemakkelijk pump.fun het maakt om memecoins te creëren.

“Pumfun heeft memecoins niet verpest, het heeft alleen het proces transparanter gemaakt en het eenvoudiger gemaakt om deze munten te maken,” aldus de pseudonieme cryptocommentator Bunjil aan zijn 56.900 volgers op X.

Succesvolle lanceringen leveren wel erg veel op

Ondanks het geringe aantal gelanceerde munten, zijn de inkomsten uit vergoedingen van die paar die wel succesvol waren aanzienlijk. Naar verluidt rekent Pump.fun een transactiekost van 1% totdat de token een bepaalde marktkapitalisatiedrempel bereikt.

In sommige gevallen hebben de inkomsten uit pump.fun zelfs de inkomsten van Ethereum overtroffen. Op 29 juli haalde Pump.fun bijvoorbeeld ongeveer $864.000 op in een periode van 24 uur, wat ongeveer 57% meer was dan de $550.000 die Ethereum in dezelfde periode behaalde.

De tool is populair geworden onder beroemdheden die memecoins creëren en promoten. Bekende figuren uit de Verenigde Staten, zoals Caitlyn Jenner, Iggy Azalea, Jason Derulo en vele anderen, hebben sinds mei cryptotokens gelanceerd en gepromoot met hun gelijkenis.

De marktkapitalisatie van memecoins

De totale marktkapitalisatie van de memecoinmarkt bedraagt momenteel $44,94 miljard, na een daling van 2,67% in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens afkomstig van CoinMarketCap. Het handelsvolume is echter met 27,29% gestegen in dezelfde periode, tot $4,48 miljard.

Van de 100 grootste memecoins op basis van marktkapitalisatie, is Book of Memes (BOME) de enige die de afgelopen zeven dagen een winst heeft geboekt. Sinds 26 juli steeg BOME met 14,79% tot een waarde van $0,009.

Het bericht Cryptovaluta’s op Pump.fun nauwelijks succesvol, blijkt uit gegevens verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!