Vitalik Buterin, medeoprichter en head developer van Ethereum, heeft tijdens het recente BaseCamp Summit enkele interessante uitspraken gedaan over de toekomst van het Ethereum-netwerk. Hij stelt dat Ethereum klaar is voor grootschalig gebruik, maar benadrukt ook de uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Banner Ethereum 1

Ethereum’s groei en potentieel

Volgens Buterin heeft de groei van het Ethereum-ecosysteem het netwerk in staat gesteld om miljoenen gebruikers te ondersteunen. Hij ziet een overgang van kleinschalige, soms onhandige toepassingen naar applicaties die door tientallen miljoenen mensen gebruikt kunnen worden.

De balans tussen toegankelijkheid en decentralisatie

Een belangrijke uitdaging die Buterin aankaart, is het vinden van de juiste balans tussen gebruiksvriendelijkheid voor nieuwkomers en het behoud van de kernwaarden van decentralisatie. Hij waarschuwt voor een scenario waarin mensen alleen via gecentraliseerde diensten (zoals een Google-account) met crypto interacteren.

Interoperabiliteit tussen Layer 2-netwerken

Buterin benadrukt het belang van betere samenwerking tussen verschillende Layer 2-netwerken. Hij stelt dat het Ethereum-ecosysteem, inclusief deze Layer 2’s, als één geheel moet aanvoelen en niet als 34 verschillende blockchains.

Interessant genoeg ziet Buterin ook een rol weggelegd voor traditionele financiële bedrijven (CeFi) zoals Coinbase. Hij suggereert dat deze bedrijven kunnen helpen om gebruikers die al bekend zijn met crypto, verder te begeleiden in het on-chain ecosysteem.

Decentralisatie van Layer 2-netwerken

Buterin roept ontwikkelaars van Layer 2-netwerken op om te focussen op verdere decentralisatie. Hij definieert verschillende stadia van decentralisatie en moedigt ontwikkelaars aan om naar hogere niveaus te streven.

Base’s toekomstplannen

Jesse Pollak, de maker van Base (een Layer 2-netwerk ontwikkeld door Coinbase), reageerde op Buterin’s oproep. Hij stelt dat Base tegen 2025 “zeker” het eerste stadium van decentralisatie zal bereiken, met concrete stappen die al in de komende maanden gezet zullen worden.

The post Vitalik Buterin: “Ethereum klaar voor miljoenen gebruikers” appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!