Het team achter de door Coinbase geïncubeerde Base blockchain heeft een nieuw product onthuld genaamd Basenames.

Deze tool maakt alfanumerieke blockchain-adressen leesbaar voor mensen en bouwt voort op de populaire Ethereum Name Service (ENS), die gebruikers voorziet van .eth-adressen, zoals vitalik.eth of tom.base.eth.

Visie achter Basenames

Tijdens de BaseCamp Summit van Coinbase benadrukte Thomas Vieira, het hoofd productontwikkeling bij Base, de visie achter Basenames. “Basenames is bedoeld als het bindweefsel dat bouwers in staat stelt om met andere bouwers en de gemeenschap te verbinden,” zei Vieira.

Hij illustreerde dit met een grap: “Ik heb misschien 10^18 problemen, maar onchain identiteit zal daar niet een van zijn.”

Functionaliteiten en gebruiksgemak

Gebruikers kunnen verschillende crypto portemonnees verbinden met de applicatie, waaronder MetaMask, Rainbow en Coinbase Wallet, om een naam te registreren. Er is ook een webpagina waar gebruikers andere Basename-adressen kunnen zoeken om mee te interageren en hun profielen kunnen aanpassen door het toevoegen van een biografie, sociale media-handvatten en relevante vaardigheden.

Basenames fungeren als een soort onchain cv, waarbij de vaardigheden die mensen beweren te hebben, zoals bekwaamheid in de programmeertaal Solidity, marketingervaring, juridische expertise enz., ondersteund kunnen worden met geloofsbrieven op de blockchain.

Connectiviteit en gemeenschapsbouw

Vieira legde uit dat het vinden van samenwerkingspartners een van de belangrijkste problemen is die Basenames probeert op te lossen. “We willen dat je dichter bij mensen in je gemeenschap kunt komen,” zei hij. Dit zou leiden tot een ‘holistisch, verenigd bouwersprofiel’ dankzij de verschillende credentials en andere blockchaindata.

Technische verbeteringen en toegankelijkheid

Net als andere onchain-naamsystemen, waaronder ENS en Unstoppable Domains, zal Basenames het versturen van betalingen gemakkelijker en minder foutgevoelig maken door ‘fat finger’-fouten, zoals interactie met het verkeerde adres, te verminderen.

Basenames zal vrijwel identiek zijn aan .eth ENS-adressen, maar zal een specifieke domeinextensie van Base bevatten: base.eth. Het product zal aanvankelijk beschikbaar zijn voor iedereen die de BaseCamp bijwoont en zal in de komende weken worden uitgerold naar het grote publiek, aldus Vieira.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Coinbase introduceert Basenames: Een nieuwe manier om blockchain adressen te vereenvoudigen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!