Het jaar 2024 blijkt een keerpunt te zijn voor Bitcoin mining. Nieuwe technologieën en ambitieuze doelstellingen veranderen het landschap van deze industrie. Laten we eens kijken naar de meest opvallende ontwikkelingen.

Banner Bitcoin 1

AI en Bitcoin mining: Een verrassend duo

Een van de meest interessante trends is de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en high-performance computing (HPC) in het mining proces. Deze combinatie opent nieuwe deuren voor miners en vergroot de vraag naar rekenkracht.

Maar de rekenkracht van AI kan niet alleen worden ingezet voor positieve doeleinden. Edward Snowden kwam hier tijdens zijn talk bij de Bitcoin Conference in Nashville ook op terug.

Ambitieuze doelen voor 2024

Galaxy Digital, een toonaangevend bedrijf in de crypto-industrie, heeft zijn voorspellingen voor het einde van het jaar naar boven bijgesteld. Ze verwachten nu een hashrate van 775 EH. Bovendien denken ze dat openbare mining bedrijven tot 30% van het netwerk kunnen beheren. Deze cijfers laten zien hoe snel de industrie groeit en professionaliseert.

De economie van Bitcoin mining

Voor een gezonde groei van de mining industrie moet de Bitcoin prijs tussen de $65.000 en $70.000 blijven. Als de prijs onder deze grens zakt, kan mining economisch onhaalbaar worden. Het is dus een delicate balans tussen kosten en opbrengsten.

Kapitaal stroomt toe

In het eerste kwartaal van 2024 trok de Bitcoin mining industrie een recordbedrag aan investeringen aan. Dit geld wordt gebruikt om de kasreserves te vergroten en de efficiëntie van apparatuur te verbeteren. Experts verwachten dat deze trend zich in de tweede helft van het jaar zal voortzetten.

Uitdagingen blijven bestaan

Ondanks al deze positieve ontwikkelingen, zijn er ook uitdagingen. De uitrol van nieuwe mining apparatuur blijft onzeker. Daarnaast zag de moeilijkheidsgraad van Bitcoin mining een opmerkelijke daling in juli, voor het eerst sinds de laatste halving onder de 80 T. Als de industrie deze trends kan voortzetten, zou dit kunnen leiden tot een efficiënter en duurzamer mining proces.

The post Dit is hoe AI de Bitcoin mining industrie op zijn kop zet in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!