Block Inc., het financiële technologiebedrijf onder leiding van Jack Dorsey, heeft zijn resultaten voor het tweede kwartaal van 2024 gepresenteerd, waarbij een toename van 9% in Bitcoin (BTC) inkomsten op jaarbasis werd gerapporteerd.

Deze groei draagt bij aan de totale netto-omzet van Block, die $6,16 miljard bereikte voor het kwartaal, een stijging van 11% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Belangrijke bijdrage van Cash App

Een aanzienlijk deel van deze omzet kwam van Block’s Cash App, die $4,13 miljard genereerde tijdens het kwartaal. Opmerkelijk is dat $1,52 miljard hiervan afkomstig was van Bitcoin-transacties. De Cash App zag ook een opvallende stijging van 52% in de Bitcoin-winst, die steeg naar $67 miljoen.

Bron.

Deze winststijging is voornamelijk te danken aan de gemiddelde prijsstijging van Bitcoin, die dit jaar met meer dan 45% is gestegen, tot $64.777 aan het eind van juni.

Robuuste groei in totale brutowinst en netto-inkomen

Verder zag Block een robuuste groei van 20% in de totale brutowinst op jaarbasis, die $2,23 miljard bereikte. Daarnaast verbeterde het netto-inkomen toerekenbaar aan gewone aandeelhouders tot $195 miljoen, een stijging van $102 miljoen in hetzelfde kwartaal van het vorige jaar.

Verliezen en investeringen in Bitcoin

Ondanks deze winsten rapporteerde Block een verlies van $70 miljoen uit zijn Bitcoin-investeringen. Per 30 juni 2024 hield het bedrijf ongeveer 8.211 BTC in bezit, gewaardeerd op $515 miljoen.

Gedurende het afgelopen kwartaal heeft Block ongeveer 173 BTC verworven, waardoor het zijn Bitcoin-bezit heeft vergroot.

Toekomstplannen en financiering

Block heeft ook plannen aangekondigd om $2 miljard op te halen via senior ongedekte obligaties. Deze financiering zal helpen om de liquiditeit van het bedrijf te verbeteren, die aan het einde van het kwartaal op $10,3 miljard stond.

De fondsen zullen worden gebruikt voor schuldaflossing, het doen van overnames en het ondersteunen van andere belangrijke investeringen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Block boekt sterke groei in Bitcoin inkomsten in tweede kwartaal 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!