Worldcoin, het controversiële project voor digitale identiteitsverificatie, heeft zijn diensten uitgebreid naar Oostenrijk. Vanaf 31 juli kunnen inwoners van Wenen van 18 jaar en ouder hun World ID verifiëren op verschillende locaties in de stad. Deze stap markeert een nieuwe fase in de Europese expansie van het project, maar roept ook vragen op over privacy en dataveiligheid.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Wat is Worldcoin?

Worldcoin is een initiatief dat gebruik maakt van irisscans om unieke digitale identiteiten te creëren. Het project heeft al meer dan 6,3 miljoen gebruikers wereldwijd. De technologie wordt gepresenteerd als een manier om een veilige en betrouwbare digitale identiteit te creëren in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.

Europese uitbreiding en regelgeving

De uitrol in Oostenrijk volgt kort op een vergelijkbare lancering in Duitsland. Tools for Humanity, het bedrijf achter Worldcoin, benadrukt dat ze voldoen aan de Europese privacywetgeving (GDPR). Ze hebben ook overleg gehad met de Oostenrijkse autoriteit voor gegevensbescherming om zorgen over privacy en dataveiligheid aan te pakken.

Controverse en uitdagingen

Ondanks de groei kent Worldcoin ook tegenslagen:

In Spanje zijn de activiteiten tijdelijk gestopt

– Hong Kong heeft het bedrijf gevraagd te stoppen vanwege privacyschendingen

– Er zijn beschuldigingen van prijsmanipulatie en fraude met de Worldcoin-token (WLD)

Worldcoin ontkent deze beschuldigingen en werkt actief aan het verbeteren van hun beveiliging. Zo hebben ze onlangs hun biometrische datasysteem open-source gemaakt en kunnen gebruikers nu oude irisscans veilig verwijderen.

Mogelijkheden in Oostenrijk?

Voor Oostenrijkers biedt Worldcoin nu de mogelijkheid om een World ID te verkrijgen. Het bedrijf moedigt zelfs aan om ‘Worldcoin Ambassador’ te worden en het project te promoten. Maar gebruikers moeten zich bewust zijn van de privacyimplicaties en de controverse rond het project.

The post Worldcoin breidt diensten voor digitale identiteiten uit naar Oostenrijk appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!