Volgens een nieuw onderzoek van Pantera Capital, een Amerikaans hedgefonds- en durfkapitaalbedrijf,  is naar boven gekomen dat vrouwen het beter doen ten opzichte van mannen in de crypto-industrie. Het onderzoek is uitgevoerd in de vorm van een online enquête die werd verspreid via professionele netwerken als LinkedIn, X, e-mails en nieuwsbrieven.

Op grond van de onderzoekers worden de instapfuncties vooral door mannen bekleed. Daarentegen zouden volgens de enquête van Pantera Capital vrouwen in de meerderheid zijn als het gaat om midden-en hogere functies. Dit terwijl de crypto markt veelal wordt gezien als een wereld voor mannen, toch blijkt het tegendeel kijkend naar posities op de crypto arbeidsmarkt. 

Vrouwen verdienen meer dan mannen in de cryptowereld

Uit een ander recent onderzoek is gebleken dat vrouwen in de crypto wereld ook nog ongeveer 15% meer verdienen in vergelijking met mannen in deze branche. Dit resulteert in een ‘omgekeerde loonkloof tussen mannen en vrouwen’. Deze trend wijst op een verschuiving binnen de sector en benadrukt het groeiende belang van diversiteit ook in bedrijven binnen de cryptowereld, waar je dit niet zo snel zou verwachten. 

Uit een beloningsonderzoek van Pantera Research Lab, de onderzoekstak van het investeringsbedrijf, bleek dat het gemiddelde salaris van fulltime werkende vrouwen in de crypto-industrie in de Verenigde Staten $172.000 bedroeg, terwijl mannen gemiddeld $150.000 verdienden. Het is niet bekend wat ertoe heeft geleid dat er meer kansen zijn voor hogere beloningen voor vrouwen in leidende posities. Bij niet-cryptobedrijven verdienen vrouwen doorgaans slechts $0,84 voor elke dollar die mannen verdienen.

Man-vrouw verdeling in het bedrijfsleven

De bevindingen van Pantera Capital werpen nieuw licht op de man-vrouw verdeling binnen de crypto-industrie, waar vrouwen dus niet alleen vaker hogere posities bekleden, maar ook qua salaris beter verdienen dan hun mannelijke collega’s. Steeds meer mensen zijn van mening dat vrouwen in het bedrijfsleven op een positieve manier bijdragen aan innovatieve ideeën en creativiteit. 

De crypto-markt is een van de weinige markten waar deze rechtvaardige verdeling en balans tussen mannelijke en vrouwelijke collega’s bestaat. De crypto-industrie zou hierin als inspiratie kunnen dienen voor andere sectoren om te streven naar gelijkheid op de werkvloer. 

Het bericht Crypto-markt als pionier: Vrouwen overtreffen mannen in loon en positie verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!