In de bullmarkt van 2020 en 2021 waren non-fungible tokens (NFT’s) razend populair. Bijna niemand had vóór die tijd gehoord van deze merkwaardige tokens, wat resulteerde in bizarre stijgingen. Maar sinds de bearmarkt van 2022 presteren NFT’s niet zo goed. Inmiddels lijken we vol in een nieuwe bullmarkt te zitten, maar de interesse in NFT’s lijkt uit te blijven. Slechts 20% van de investeerders heeft het vertrouwen dat ze weer net zo populair worden als toen.

Crypto-fans hebben weinig interesse in NFT’s

CoinGecko publiceert regelmatig onderzoeksrapporten met een creatieve insteek. Dit keer was het onderwerp non-fungible tokens. Helaas voor de ondervraagden waren zij een stuk minder geïnteresseerd in deze crypto’s.

Slechts 19,4% had interesse, en verwacht dat NFT’s echt een terugkomst zullen gaan maken. 26,4% was neutraal, en de overige 54,2% was bearish. 29,5% verwacht zelfs helemaal niet dat de markt op een positieve plek zal belanden. Aan de andere kant is maar 10,1% het er helemaal mee eens dat de markt een nieuwe kans zal krijgen.

Ook op een open vraag wisten de deelnemers zich bearish te uiten. Op de vraag welk type NFT ze het meest geïntereseerd zijn, antwoordde maar liefst 36,9% dat ze op geen enkele manier bullish zijn. De eerstvolgende categorie was gaming en metaverse, die wist 17,2% van de stemmen te trekken. De derde categorie was meme-NFT’s met 9,5%. Daar kun je een parallel mee trekken met de rest van de crypto-markt, want die staat ook voor een aanzienlijk deel in het teken van extra speculatieve memecoins.

NFT’s worden relatief veel gebruikt in (vermoedelijk vooral visuele) kunst en muziek, maar die categorieën waren interessant voor slechts 7,6% en 2,6% van de ondervraagden.

NFT’s flink minder populair

Dit wekt de indruk dat het niet zo goed gaat met de NFT-markt, en er zijn ook andere signalen dat dit inderdaad het geval is. Door de gigantische hype die memecoins genieten is het aantal NFT-verkopen flink afgenomen in het tweede kwartaal.

Tegelijkertijd ging het NFT nieuws dat Trump zijn vierde NFT-collectie voorbereidt, en PostNL wil later dit jaar ook zijn nieuwe reeks introduceren.

Het bericht NFT-comeback onwaarschijnlijk volgens 80% crypto-investeerders verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!