Marathon Digital (MARA) heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een groter verlies geleden, voornamelijk als gevolg van onverwachte apparatuurstoringen en de Bitcoin (BTC) halvering in april. Het nettoverlies bedroeg $199,7 miljoen, vergeleken met een verlies van $9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks deze tegenslagen meldde het bedrijf een omzetstijging van 78% op jaarbasis, met een totale omzet van $145,1 miljoen in het tweede kwartaal.

Impact van technische problemen en halvering van Bitcoin

Volgens Fred Thiel, voorzitter en CEO van MARA, werden de operationele resultaten beïnvloed door onverwachte apparatuurstoringen en onderhoud aan transmissielijnen op de locatie Ellendale, beheerd door Applied Digital. Ook zorgden de toegenomen wereldwijde hash-snelheid en de halvering van Bitcoin in april voor uitdagingen.

Desondanks bereikte het bedrijf een recordhoogte van 31,5 exahash per seconde aan geïnstalleerde hash-snelheid in het kwartaal en streeft het ernaar om tegen het einde van het jaar 50 EH/s te bereiken.

Verkoop van Bitcoin om operationele kosten te dekken

Ondanks de toename van de omzet, verkocht Marathon 51% van de door hen geproduceerde Bitcoin om operationele kosten te dekken. Marathon produceerde in het tweede kwartaal van dit jaar 2.058 Bitcoin, wat een daling van 30% is ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Veel Bitcoin mining bedrijven hebben sinds de Bitcoin-halvering in april getracht hun inkomsten en mining capaciteit uit te breiden, aangezien de beloningen voor miners hierdoor halveerden.

Strategie van Marathon en marktreactie

Onlangs kondigde Marathon aan dat het voor $100 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht, waarmee het totale bezit op de balans meer dan 20.000 BTC bedraagt — bijna 0,1% van de totale Bitcoin-voorraad van 21 miljoen. Het bedrijf heeft aangegeven een volledige ‘HODL’-benadering te zullen adopteren voor zijn Bitcoin-schatkistbeleid.

Het aandeel van MARA sloot met een daling van 7,78% op de Nasdaq op donderdag en is dit jaar tot nu toe met 20,89% gedaald.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Marathon Digital ziet grotere verliezen ondanks hogere omzet in Q2 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!