Een fascinerend gegeven van de speltheorie van Bitcoin dat zelden wordt besproken, is dat de prikkels zodanig zijn ontworpen dat het spel na verloop van tijd steeds sneller gaat.

In de beginfasen was Bitcoin een vreemd en onbekend concept. Slechts een idee zwevend in de cyberspace.

Het was riskant, onzeker, moeilijk te verkrijgen en nog moeilijker om veilig op te slaan. Enkel de nerds, buitenbeentjes en vrijdenkers durfden mee te doen tijdens deze eerste golf. Hun moed werd beloond met aanzienlijke winsten.

 Tegenwoordig hoor ik vaak dezelfde verzuchtingen: 
– “De beste winsten liggen achter ons”
– “Wat heeft het nog voor zin?”
– “Ik heb de boot gemist.”
– “Ik had het moeten kopen toen het nog goedkoop was.”

Ja, de grootste procentuele winsten zijn misschien voorbij!  Maar we staan aan de vooravond van de grootste en snelste adoptiegolf ooit. De komende jaren gaan we van de early adopters richting de early majority. 

Zelfs als je Bitcoin tot nu toe hebt genegeerd, zullen de gevolgen van het negeren ervan binnenkort niet meer te dragen zijn. Daarbij zal de speltheorie omslaan van hebzucht naar angst. En voor het eerst zal angst Bitcoin hoger en hoger drijven in plaats van lager en lager. Waarom? 

Bitcoin vs Fiat

Het Bitcoin-netwerk wordt sterker en waardevoller met elke persoon die zich aansluit. Tegelijkertijd wordt het fiat-systeem zwakker met elke persoon die het verlaat.

Dus zolang de bitcoin adoptie laag was, waren de kosten van het negeren van Bitcoin te verwaarlozen. Je miste de winsten, maar verder had het weinig impact. Maar binnenkort zal dat veranderen. Iedereen weet dat fiatgeld steeds sneller in waarde achteruitgaat.

Met elke persoon die overstapt naar Bitcoin, betekent dit dat degenen die achterblijven in het fiat systeem nu de last moeten dragen van degenen die vertrokken zijn. Oftewel: de kosten van het blijven in het fiat systeem zullen exponentieel toenemen.

Denk er eens over na. Neemt de nationale schuld af als iemand zijn land verlaat?

Nee, en hetzelfde geldt voor monetaire netwerken. Helaas voor iedereen die vasthoudt aan fiat, het is een op schulden gebaseerd systeem. Degenen die kiezen voor Bitcoin hoeven zich geen zorgen meer te maken over die schuld.

Dit is waarom het beste geld altijd wint, en waarom er uiteindelijk maar één winnaar kan zijn. Daarom geloof ik ook dat de snelste groei in Bitcoin-adoptie nog voor ons ligt. Wat begint als een druppel, verandert in een stroom en eindigt in een stormloop. Op een gegeven moment zal fiat niet meer inwisselbaar zijn voor Bitcoin, tegen welke prijs dan ook.

We bevinden ons op een interessant pad. Sinds de goedkeuring van de ETF’s ligt de weg voor institutioneel kapitaal open. Daarnaast hebben we twee Presidentskandidaten die openlijk praten over bitcoin als strategische reserve. Dit zijn gigantische ontwikkelingen.

Er zijn 180 erkende fiat-valuta’s in gebruik in 195 landen wereldwijd. Denk je echt dat NIEMAND van hen fiat zal printen om Bitcoin te verwerven? Als je dat denkt, begrijp je de menselijke hebzucht en de drang naar rijkdom niet. Een paar landen zullen dit in het begin stilletjes proberen. Wat gebeurt er als iemand dat opmerkt? De stormloop naar Bitcoin zal dan niet meer te stoppen zijn.

Bereid je voor. De versnelling van het spel is begonnen. 

Eer wie eer toekomt: bron @FiatHawk op X

Meerdere keren per week Bitcoin inzichten / nieuws in de mail ontvangen?
MELD JE NU AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF👇 👇


Wekelijks schrijft Bitcoin deskundige Rick Hutting een weekendcolumn over het onderwerp. Je kunt je aanmelden voor zijn gratis online nieuwsbrief door hier te klikken. Daarnaast kun je hem ook volgen op Linkedin.

The post Weekendcolumn: Hoelang ga je bitcoin nog negeren? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!