In een onlangs gepubliceerde video geeft de anonieme Nederlandse cryptocurrency analist PlanB een gedetailleerde uitleg over de huidige stand van zaken in de Bitcoin (BTC) markt.

Hij maakt gebruik van zijn bekende Stock-to-Flow (S2F) model evenals een reeks andere technische hulpmiddelen en modellen zoals het Bitcoin Market Cycles model en de Stock-to-Low X cross-asset model om de toekomstige koersbewegingen van Bitcoin te analyseren.

Verwachtingen van de koers op korte termijn

Volgens PlanB bevindt Bitcoin zich momenteel in de rode fase van de bullmarkt, een periode die doorgaans het begin van een nieuwe opwaartse trend markeert. Dit wordt ondersteund door de overschrijding van de korte-termijn gerealiseerde prijs over de tweejaarlijks gerealiseerde prijs, een indicator die historisch gezien het begin van een bullmarkt aanduidt.

PlanB stelt dat deze kruising een belangrijk signaal is voor investeerders en een potentieel bullish scenario schetst voor de nabije toekomst.

Belang van technische analyse en meerdere perspectieven

De analist benadrukt verder de relevantie van het combineren van verschillende technische analyse tools. Hij vermeldt het belang van de 200-weeks gemiddelde en de Relative Strength Index (RSI) als langetermijntrend-indicatoren.

PlanB adviseert investeerders om meerdere perspectieven en modellen te overwegen alvorens beslissingen te nemen, daarbij erkennend dat zijn modellen een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid zijn en niet bedoeld om exacte prijzen te voorspellen.

De rol van Bitcoin mining en halvings

Een ander belangrijk aspect dat in de video aan bod komt, is de invloed van Bitcoin mining en de halveringen op de prijs van Bitcoin. Na elke halvering, waarbij de beloning voor mijnbouwers halveert, is een prijsverdubbeling nodig om hun inkomsten op peil te houden.

PlanB suggereert dat recente ontwikkelingen, zoals een stijgende hash-snelheid en een afname van mining inkomsten, erop kunnen wijzen dat de markt de bodem heeft bereikt, wat een gunstig teken is voor toekomstige prijsgroei.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post PlanB: Bitcoin staat aan de vooravond van een bullmarkt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!