Morgan Stanley, een van de meest invloedrijke banken op Wall Street, heeft onlangs aangekondigd dat het vanaf 7 augustus zijn financiële adviseurs zal toestaan om bepaalde klanten Bitcoin (BTC) ETF’s aan te bieden.

Deze stap is een primeur onder de grote Wall Street-banken en vertegenwoordigt een flinke verandering in de houding van de traditionele financiële sector ten opzichte van Bitcoin.

Details van de nieuwe Bitcoin ETF’s

De 15.000 financiële adviseurs van Morgan Stanley krijgen de mogelijkheid om aandelen van twee specifieke Bitcoin ETF’s te verkopen: BlackRock’s iShares Bitcoin Trust en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund.

Beide fondsen zijn onlangs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd, wat hen toegankelijker, goedkoper en eenvoudiger te verhandelen maakt voor een breed scala aan beleggers.

morgan stanley bitcoin
Bron: X.

Strikte voorwaarden voor potentiële beleggers

Ondanks deze nieuwe mogelijkheden, hanteert Morgan Stanley strikte criteria voor wie in deze producten kan investeren. Alleen klanten met een vermogen van minimaal $1,5 miljoen komen in aanmerking.

Bovendien zullen de Bitcoin ETF’s uitsluitend beschikbaar zijn voor belastbare beleggingsrekeningen en niet voor pensioenrekeningen.

Monitoring en risicobeheer

Morgan Stanley heeft aangegeven nauwlettend toe te zien op de crypto-bezittingen van haar klanten om te waarborgen dat hun blootstelling aan deze volatiele activaklasse niet te groot wordt.

De bank heeft al enige ervaring met cryptoproducten, zoals privéfondsen van Galaxy en FS NYDIG, die sinds 2021 beschikbaar zijn.

Voorzichtigheid rond Ethereum ETF’s

Hoewel de bank voorlopig vooruitstrevend is met Bitcoin, blijft Morgan Stanley terughoudend wat betreft Ethereum (ETH) ETF’s. Deze producten worden momenteel nog niet aangeboden, waarschijnlijk vanwege de hogere risico’s die daarmee gepaard gaan.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Morgan Stanley opent deur voor Bitcoin ETF’s voor exclusieve klantengroep appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!