Ark Invest, geleid door CEO Cathie Wood, heeft een grote hoeveelheid Coinbase (COIN) aandelen verkocht in de maand juli. Recent gepubliceerde cijfers laten zien dat Ark Invest alleen al in juli voor ongeveer $7,7 miljoen dollar aan COIN aandelen heeft verkocht.

De verkopen omvatten meerdere transacties, waaronder een opvallende verkoop van bijna een half miljoen dollar op 15 juli en een nog grotere verkoop van $4,3 miljoen dollar op 19 juli, toen de aandelen net onder de $260 noteerden.

Recordverkoop voorafgaand aan kwartaalcijfers

De verkoopactiviteiten bereikten een hoogtepunt op de eerste dag van augustus, waarbij Ark Invest voor een recordbedrag van 14,8 miljoen dollar aan COIN aandelen verkocht. Dit was de grootste verkoop op één dag sinds 7 mei en vond plaats vlak voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Coinbase.

Over de voorgaande twee maanden, juni en juli, had Ark al respectievelijk $2,88 miljoen en $7,93 miljoen dollar aan aandelen verkocht.

coinbase aandelenkoers 6 maanden
Coinbase aandelenkoers in de afgelopen 6 maanden. Bron: Google Finance.

Reactie op de markt en toekomstige verwachtingen

Na de marktsluiting rapporteerde Coinbase een omzet voor het tweede kwartaal die de verwachtingen van Wall Street-analisten overtrof, hoewel de winst lager was dan verwacht. De aandelen van de crypto beurs, die tijdens de reguliere handelsuren met 5,2% daalden naar $212,64, toonden een kortstondige opleving na het verslag, maar bleven vrij stabiel in de voorbeurshandel.

De frequente verkopen door Ark Invest gedurende het jaar, inclusief een massale verkoop van 270.000 aandelen in maart, suggereren dat Cathie Wood mogelijk een dalende prijstrend verwacht voor COIN aandelen.

Impact op investeringsstrategie

Deze verkopen zijn onderdeel van de ARK Next Generation Internet Exchange Traded Fund (ETF), die handelt onder het ticker symbool ARKW. Ark’s beleid om een enkele belegging niet meer dan 10% van het totale gewicht van een ETF te laten uitmaken, speelt een cruciale rol in deze verkoopstrategie.

Momenteel vertegenwoordigen COIN aandelen 6,74% van ARKW en 9,69% van ARKF, waardoor een evenwichtige portefeuille behouden blijft ondanks marktschommelingen en toekomstige onzekerheden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ark Invest liquideert $7,7 miljoen in Coinbase aandelen in juli appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!