De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft Hit Network, het voormalige bedrijf van de prominente cryptocurrency influencer Ben “BitBoy” Armstrong, een dagvaarding gestuurd als onderdeel van een lopend onderzoek naar mogelijke frauduleuze praktijken met vijftien digitale activa, waaronder de BEN memecoin.

De dagvaarding, uitgevaardigd op 16 juli, eist gedetailleerde informatie over handelsactiviteiten en digitale portemonnees die gekoppeld zijn aan de vijftien cryptovaluta. De CFTC beweert dat ongeïdentificeerde individuen betrokken zijn geweest bij frauduleuze praktijken gerelateerd aan deze digitale activa.

Armstrong’s promotie van tokens

Ben Armstrong promootte 14 van de 15 tokens in zijn YouTube-video’s voordat Hit Network werd opgericht. Zijn latere betrokkenheid bij de BEN memecoin is eveneens onderwerp van onderzoek.

In verschillende video’s claimde hij dat één van de tokens de potentie had om met 100 keer in waarde te stijgen, hoewel deze beweringen niet specifiek in de dagvaarding worden genoemd.

bitboy tweet
Bron: BitBoy op X.

Juridische complicaties en vertrek bij Hit Network

De controverse rond Armstrong nam toe na beschuldigingen van drugsgebruik en juridische geschillen, wat uiteindelijk leidde tot zijn tumultueuze vertrek uit Hit Network. Armstrong, die tot augustus 2023 deel uitmaakte van het bedrijf, werd ontslagen door de huidige CEO T.J. Shedd.

Later werd Armstrong gearresteerd na een incident bij een voormalige zakenpartner, waar hij probeerde een betwiste Lamborghini terug te vorderen. Hij is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Hit Network over zijn vertrek en het voertuig.

Toenemende regelgeving en Armstrong’s reactie

Armstrong heeft publiekelijk zijn tevredenheid over de dagvaarding uitgesproken en beweert dat dit een kans biedt voor hem om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Hij beweert dat zijn voormalige collega’s onrechtmatig de financiële controle over het BitBoy Crypto merk hebben overgenomen in 2020, wat volgens hem heeft bijgedragen aan zijn vertrek.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post CFTC dagvaardt voormalige bedrijf van Ben ‘BitBoy’ Armstrong wegens fraudeonderzoek appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!