Crypto prijs stijgt

De cryptomarkt kleurde de afgelopen dagen donkerrood, maar de crypto-influencer Arnold, bekend van zijn YouTube-kanaal Altcoin Daily, blijft optimistisch. Hij verwacht aanzienlijke stijgingen in de komende twee jaar.

Arnold verwijst naar een hint van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell over een mogelijke renteverlaging in september. Dit zou een positieve impact kunnen hebben op altcoins en andere risicovolle activa. Bovendien wijst Arnold op vijf specifieke sectoren binnen de cryptomarkt die volgens hem gigantisch potentieel hebben.

1. Decentralized Physical Infrastructure Networks 

De eerste sector die de analist benoemt is Decentralized Physical Infrastructure Networks (DePIN). Dit concept maakt gebruik van blockchain en smart contracts om fysieke infrastructuurprocessen te automatiseren, wat de transparantie en efficiëntie bevordert. Deelnemers worden beloond met tokens voor het bijdragen van waardevolle middelen zoals energie, rekenkracht of connectiviteit.

Een belangrijke altcoin in de DePIN-ruimte is volgens Arnold Render (RNDR). Dit netwerk benut de rekenkracht van GPU’s voor het renderen van digitale beelden en video’s, waarbij deelnemers worden beloond voor het delen van hun GPU-capaciteit. Arnold belicht ook Aethir (ATH), een platform dat blockchaintechnologie gebruikt om cloud computing infrastructuur te decentraliseren.

2. Real-World Assets 

De tweede sector betreft Real-World Assets (RWAs). Dit zijn fysieke en traditionele financiële activa, zoals onroerend goed, obligaties, grondstoffen en machines, die worden vertegenwoordigd door cryptotokens op de blockchain. Hierdoor kunnen deze activa digitaal worden verhandeld, gefractioneerd en toegankelijker worden gemaakt voor een breder publiek, terwijl de voordelen van blockchaintechnologie, zoals transparantie en efficiëntie, worden benut.

Volgens Arnold zijn enkele interessante RWA-projecten Ondo Finance (ONDO) en TrueFi (TRU). ONDO heeft dit jaar al grote successen geboekt met een stijging van 380% sinds het begin van het jaar.

3. Crypto gaming

Volgens Arnold is crypto gaming een andere opkomende sector. In deze sector wordt blockchaintechnologie gebruikt om in-game assets, zoals virtuele items, personages en valuta, te creëren, verhandelen en bezitten. Spelers kunnen deze digitale bezittingen kopen, verkopen of ruilen en soms zelfs meenemen naar andere games. Belangrijke tokens in deze sector zijn volgens Arnold onder andere Immutable (IMX) en Illuvium (ILV).

4. AI sector

De vierde sector is kunstmatige intelligentie (AI). Sinds de publieke lancering van ChatGPT in 2022 is AI sterk in opkomst. Verschillende projecten combineren nu de sectoren AI en crypto. Arnold noemt onder andere Near Protocol (NEAR) en Bittensor (TAO) als twee pioniers op dit gebied.

5. SocialFi

Tot slot benoemt de analist SocialFi als een veelbelovende sector. SocialFi combineert de principes van sociale media met blockchaintechnologie, waardoor gedecentraliseerde platforms ontstaan. Op deze platforms kunnen gebruikers communiceren, content delen en deelnemen aan gemeenschappen, terwijl ze worden beloond met cryptotokens voor hun betrokkenheid en bijdragen.

In tegenstelling tot traditionele platforms zoals Facebook, waar gebruikersdata zonder transparantie wordt gebruikt, bevorderen deze platforms transparantie en eigendom van data.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht NEAR of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Expert benoemt de 5 cryptosectoren met enorme groeipotentie verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!