In de Verenigde Staten hebben senatoren een stortvloed aan brieven ontvangen. Binnen slechts 48 uur kwamen er meer dan 2.200 brieven binnen die steun betuigen aan een wetsvoorstel van senator Cynthia Lummis.

Lummis schrijft in het voorstel om Bitcoin als strategische reserve te gebruiken.

Banner Bitcoin 1

Wat houdt het voorstel in?

Senator Lummis, afkomstig uit de staat Wyoming, heeft een wetsvoorstel ingediend dat de Amerikaanse overheid aanmoedigt om een aanzienlijke Bitcoin-reserve aan te leggen.

Dit zou niet alleen de positie van de Amerikaanse dollar versterken, maar ook helpen bij het aflossen van de nationale schuld. Lummis is van mening dat de VS hiermee een wereldleider kan worden op het gebied van financiële innovatie.

Massale steun vanuit het publiek

Op het sociale mediaplatform X uitte Lummis haar dankbaarheid aan iedereen die een brief heeft gestuurd. Deze actie werd geïnitieerd door Dennis Porter, CEO en medeoprichter van de Satoshi Act Fund. Hij riep Bitcoin-voorstanders op om hun senatoren te benaderen en steun te vragen voor Lummis’ wetsvoorstel.

De respons was overweldigend: Democratische senatoren ontvingen 1.333 brieven, Republikeinse senatoren 850 en onafhankelijke senatoren 41 brieven. Dit toont de brede steun voor het idee om Bitcoin als nationale reserve te gebruiken.

Voorstel heet BITCOIN

Het wetsvoorstel, genaamd de “Boosting Innovation, Technology, and Competitiveness through Optimized Investment Nationwide (BITCOIN) Act”, werd onlangs gepresenteerd op de Bitcoin Conferentie in Nashville, Tennessee.

Lummis beschreef het als een historische stap om de Amerikaanse dollar te versterken en de nationale schuld te verminderen door een strategische Bitcoin-reserve aan te leggen.

Volgens het voorstel zou de Amerikaanse overheid een miljoen Bitcoins aankopen, wat ongeveer 5% van de totale Bitcoinvoorraad vertegenwoordigt. Deze aankopen zouden worden gefinancierd door herverdeling van middelen binnen de Federal Reserve en het Ministerie van Financiën.

Vrijheid van het individu

Daarnaast wordt er nadruk gelegd op sterke cyberbeveiliging en fysieke beveiligingsmaatregelen.

Een belangrijk aspect van het voorstel is dat het de rechten van particulieren om hun eigen Bitcoins te bewaren, beschermt. Lummis verzekerde dat de financiële vrijheden van individuele Bitcoin-houders niet in het gedrang komen door de aanleg van een nationale reserve.

Hoewel dit voorstel in de Verenigde Staten speelt, kan het ook gevolgen hebben voor Nederland. Als een groot land als de VS Bitcoin opneemt in zijn strategische reserves, kan dit andere landen, waaronder Nederland, aanmoedigen om soortgelijke stappen te overwegen. Dit wordt game theory genoemd.

Dit zou een grote invloed kunnen hebben op de wereldwijde financiële markten en de adoptie van cryptocurrency.

The post Politici ontvangen duizenden brieven om Bitcoin als reserve asset te gebruiken appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!