Augustus blijkt een lastige maand te zijn voor de cryptomarkt, met historische gegevens die wijzen op een trend van afnemende activiteit en waarden. Analisten van Coinbase, David Duong en David Han, benadrukken de seizoensinvloeden op crypto, met een daling van de handelsvolumes en liquiditeit in deze periode.

Volgens het meest recente Coinbase Weekly rapport, ervoeren de Bitcoin (BTC) spotvolumes een significante daling van 19% in augustus 2023 vergeleken met juni van datzelfde jaar. Evenzo kelderden de Bitcoin futures volumes met 30% op wereldwijde gecentraliseerde beurzen.

Marktanalyse: nadere blik op handelspatronen

Bitcoin gemiddeldes tonen een daling van 2,8% tijdens deze maand over de laatste vijf jaar. Lagere liquiditeit en handelsvolumes kunnen leiden tot verhoogde volatiliteit, leggen de analisten uit.

coinbase handelen ethereum
Bron: Coinbase.

De terughoudende prestatie is niet alleen beperkt tot augustus. Gegevens van Coinglass wijzen erop dat september historisch gezien de slechtste maand is voor Bitcoin rendementen, met een gemiddelde daling van -4,78%. Dit patroon suggereert dat de late zomer consistent de marktsentimenten kan dempen.

Strategieën voor seizoensgebonden markttrends

Jag Kooner, hoofd van derivaten bij Bitfinex, deelde inzichten over de huidige marktomstandigheden. “We observeren momenteel significante koopmuren die worden opgebouwd bij de dieptepunten van verschillende altcoins.

Bovendien verwachten we dat de Bitcoin prijs zal schommelen tussen de $61.000 en $70.000, wat een potentiële accumulatiezone creëert,” zei Kooner.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Augustus traditioneel een zwakke maand voor crypto, volgens Coinbase appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!