In Australië heeft de openbaar aanklager een gevangenisstraf geëist voor Jatinder Singh, een gebruiker van Crypto.com die door een fout bijna $7 miljoen dollar ontving.

De kwestie draait om Singh en Thevamanogari Manivel, die in mei 2021 per abuis 10,47 miljoen Australische dollars (ongeveer $6,86 miljoen dollar) kregen overgemaakt in plaats van een verwachte terugbetaling van slechts 100 AUD.

Een kostbare vergissing

Het incident vond plaats toen een medewerker van Crypto.com een rekeningnummer invoerde in het betaalgedeelte van een Excel-spreadsheet, wat leidde tot de enorme overboeking.

Tegen de tijd dat de fout zeven maanden later tijdens een interne audit werd ontdekt, had Singh al flinke bedragen uitgegeven, waaronder de aankoop van meerdere huizen en een schenking van 1 miljoen AUD aan een vriend. Singh beweerde in de rechtszaal dat hij dacht dat hij een online loterij had gewonnen.

crypto.com australische manivel jatinder singh
Bron: X.

Juridische gevolgen

Tijdens een recente zitting betoogde aanklager Campbell Thomson dat de omvang van het bedrag de daad buiten het bereik van een gelegenheidsmisdaad plaatste. Hij stelde dat gezien de ernst van de misdaad, een gevangenisstraf noodzakelijk was, ook al zou Singh mogelijk niet lang vastzitten gezien zijn voorlopige hechtenis.

Aan de andere kant voerde Singh’s advocaat, Martin Kozlowski, aan dat zijn cliënt niet volledig de ernst van de situatie begreep, wat voor iedereen een uitdaging zou zijn geweest. Hij benadrukte ook dat het geld afkomstig was van een multinational die pas maanden later ontdekte dat het geld verdwenen was. “Niemand weet hoe ze zouden reageren als ze met dezelfde situatie werden geconfronteerd,” voegde Kozlowski toe.

Zorgen over vluchtgevaar

Ondanks het verweer van de verdediging hebben aanklagers hun zorgen geuit over het vluchtgevaar van Singh, aangezien slechts $4,9 miljoen dollar van het verduisterde bedrag is teruggevorderd, waarvan een deel al naar het buitenland is gestuurd. Singh staat gepland om in september veroordeeld te worden.

Zijn partner, Manivel, kreeg in september 2023 al een gevangenisstraf van ongeveer zeven maanden en een taakstraf van 18 maanden nadat ze had bekend roekeloos om te gaan met de opbrengsten van de fout.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Australische Crypto.com gebruiker mogelijk de cel in na ontvangst van $7 miljoen dollar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!