crypto crash, prijs crash

De cryptomarkt werd vandaag opgeschrikt door een forse daling van de Bitcoin koers. Voor het eerst sinds 13 juli zakte de koers op zondag onder de $60.000, en de neerwaartse trend lijkt maar door te zetten. De waarde van Bitcoin ligt nu zelfs op slechts $51.500, een daling van maar liefst 15 procent.

Oorzaken van de Gigantische Koersval

Analisten wijzen op meerdere factoren die samen de enorme koersval van Bitcoin veroorzaken:

Slechte werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten

De recent gepubliceerde werkloosheidscijfers zien er slecht uit, wat voor grote zorgen onder investeerders zorgt dat de Verenigde Staten spoedig in een recessie zullen belanden.

Onzekerheid rondom de Amerikaanse verkiezingen

Het pad van voormalig president Donald Trump naar een overwinning in het Witte Huis in november is ook verstoord na de beslissing van president Joe Biden om vorige maand uit de race te stappen en vice-president Kamala Harris te steunen.

Harris lijkt in de peilingen te stijgen, waarbij kiezers de vice-president landelijk verkiezen boven Trump met een marge van 1%. Tegelijkertijd heeft Harris in belangrijke swing states de achterstand ingehaald, volgens een recente CBS News Poll.

Hoge rentetarieven

Zeker het feit dat de Federal Reserve de afgelopen keer de rentes weer niet heeft verlaagd, heeft een grote druk op de Amerikaanse economie gelegd. Deze aanhoudende hoge rentetarieven veroorzaken onzekerheid en kunnen beleggers ertoe aanzetten hun risicovolle activa te verkopen.

Instabiliteit in het Midden-Oosten

Israël bereidt zich nu voor op mogelijke aanvallen door Iran en Hezbollah deze week, waarbij aanvallen vanuit verschillende fronten worden verwacht, meldde de lokale media zondag.

Oplopende spanningen in het Midden-Oosten dreigen uit te monden in een groter conflict, wat de handel in de regio zou kunnen verstoren en zowel binnenlandse als wereldwijde markten zou kunnen ontwrichten.

Problemen in Japan

Daarnaast zorgt een gigantische aandelencrash in Japan voor extra zorgen onder investeerders wereldwijd. Deze combinatie van factoren leidt tot verhoogde volatiliteit en bezorgdheid in de markt.

Analisten waarschuwen voor verdere dalingen

Ondanks dat de meeste signalen erop wezen dat crypto zich in een tweede fase van de bullmarkt bevond, waarschuwen analisten nu voor verdere dalingen. Rich Rosenblum, mede-oprichter van handelsbedrijf GSR, benadrukt de kwetsbaarheid van de cryptomarkt in tijden van macro-economische of geopolitieke crises.

“Alles zag er goed uit voor crypto,” zegt Rosenblum. “Maar als er een macro-economische of geopolitieke ineenstorting plaatsvindt, vergelijkbaar met maart 2020, zullen we waarschijnlijk zien dat crypto het zwaarst wordt getroffen. Dit komt doordat het geen investering met hoog vertrouwen is voor veel van de ‘toeristen’ die het afgelopen jaar zijn binnengekomen.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht Gigantische Bitcoin koersval: Wat is er aan de hand? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!