Cryptohack

De aanhoudende marktcrash is door crypto-hackers benut om Ethereum (ETH) tegen flink lagere prijzen te kopen met gestolen geld van eerdere cyberaanvallen.

Zo werd er op 5 augustus 16.892 ETH gekocht met gestolen cryptocurrency-fondsen, afkomstig van een hack op de cryptobridge Nomad in augustus 2022.

Deze aankoop vond plaats toen de waarde van Ethereum in minder dan 12 uur meer dan 20% daalde, van ongeveer $2.760 naar circa $2.172, volgens gegevens afkomstig van TradingView.

Bijna 17.000 Ethereum aangekocht

Het blockchain-analysebedrijf Lookonchain wist te melden dat de Nomad-hacker 39,75 miljoen DAI aan gestolen tokens gebruikte om 16.892 ETH te kopen. Kort na de aankoop begon de hacker het gestolen geld over te maken naar de cryptomixer Tornado Cash. Crypto-hackers gebruiken vaak dergelijke mixdiensten om de traceerbaarheid van de keten te bemoeilijken, meestal zonder de intentie het gestolen geld terug te geven.

Naast de bevindingen van Lookonchain merkte blockchain-onderzoeksbureau PeckShield op dat de Nomad-hacker tegelijkertijd 17,75 ETH naar een tussenliggend Ethereum-adres stuurde. Tot nu toe heeft de hacker ongeveer 2.400 ETH (ter waarde van $7 miljoen) overgemaakt naar Tornado Cash.

Pancake Bunny-hack

Daarnaast zijn gestolen fondsen die verband houden met de Pancake Bunny-hack van 3 jaar geleden ook in beweging, te midden van de aanhoudende markt-onzekerheid. De hacker, die wilde profiteren van de lagere cryptoprijzen, ruilde zijn gestolen DAI-token in voor ETH. Blockchain-onderzoeker CIA meldde echter dat 3,6 miljoen DAI ‘per ongeluk’ naar een DAI stablecoin-adres was gestuurd.

Pancake Bunny, een gedecentraliseerd financieringsprotocol op de BNB Smart Chain, werd in 2021 slachtoffer van een flitsleningaanval. Het is belangrijk te vermelden dat het verzenden van crypto-tokens naar niet-ondersteunde portemonnees kan resulteren in onomkeerbaar verlies van geld.

De hacker heeft op 8 juli van Pancake Bunny nog eens $2,9 miljoen aan Ether overgeheveld via Tornado Cash.

Het bericht Cryptocriminelen kopen Ethereum met gestolen geld tijdens marktcrash verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!