Er heeft een flinke crash op de cryptomarkt plaatsgevonden. Ethereum (ETH) is met meer dan 20 procent gedaald, wat deels te maken lijkt te hebben met recent ethereum nieuws. Jump Crypto heeft de afgelopen dagen voor honderden miljoenen dollars aan crypto naar beurzen verplaatst. Daarbij was de bag van ethereum het grootst.

120.000 ethereum

Jump Crypto, een onderdeel van Jump Trading, heeft de speculaties aangewakkerd over een grote verkoop van zijn cryptocurrencies. Het zou gaan om meer dan 120.000 staked-ETH, ter waarde van 314 miljoen dollar. 

Dit gebeurde allemaal een dag na de lancering van de ethereum spot exchange traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Volgens gegevens van Arkham, een blockchain analyseplatform, laat zien dat een groot deel is verplaatst naar verschillende cryptobeurzen.

$410 miljoen in ETH ge-unstaked

EmberCN, een crypto-speurneus, schat dat ongeveer 410 miljoen dollar aan ether is ge-unstaked. Dat betekent dat het platform, dat eerder de ether had vastgezet (gestaked) in het ethereum-netwerk, weer terug heeft getrokken uit het netwerk.

Bovendien geeft EmberCN aan dat er al 191 miljoen dollar op de cryptobeurzen zijn beland. Jump Crypto heeft $125,8 miljoen aan gestaked ether, daarvan is $116,1 miljoen aan wrapped-lido staked ether (WSTETH). Dat betekent dat Jump Crypto gebruikmaakt van Lido’s liquid staking diensten.

Verder heeft Jump Crypto andere cryptocurrencies verplaatst naar cryptobeurzen. Het zou dan gaan om USD coin (USDC), tether (USDT), uniswap (UNI) en shiba inu (SHIB).

De reden is onbekend

Experts in de cryptosector denken dat Jump Crypto een groot deel zal verkopen, nu het bedrijf meer crypto’s naar beurzen verhuist. Veel investeerders bekritiseren de verplaatsing van de fondsen. Zo ook blockchain analist ‘Wazz’:

Dit is een bewuste beslissing om zo veel mogelijk pijn te veroorzaken. 

Daarbij voegde Adam Cochran, een partner van investeringsbedrijf Cinneamhain Ventures, eraan toe dat het perfect samenvat waarom hun crypto-operatie zo’n puinhoop is.

De overdrachten vinden plaats ongeveer vijf weken nadat Kanav Kariya, oud-president van Jump Crypto, is afgetreden. Dat kwam onder meer door een onderzoek naar de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Het bericht Ethereum crasht hard, grote investeerder verkoopt plotseling ETH verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!