crash

De Amsterdamse beurs kende vandaag een tumultueuze start. De AEX koers opende maar liefst 3 procent in het rood en stond bij opening op 852,27 punten. Dit betekent een daling van meer dan 6,27 procent ten opzichte van vijf dagen geleden.

Grote aandelen binnen de AEX, zoals bijvoorbeeld ASML en Besi, openden zelfs met verliezen tot 7 procent.

Waarom de AEX koers zo hard is gedaald?

De aandelenmarkten wereldwijd hebben het zwaar te verduren sinds de recente publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Deze cijfers vielen aanzienlijk slechter uit dan verwacht, wat heeft geleid tot toenemende angst voor een mogelijke recessie. Investeerders vrezen dat de Amerikaanse economie richting een economische neergang beweegt, wat een negatieve impact heeft op de wereldwijde markten en dus ook op de AEX koers.

Daar komt vandaag nog bij dat de Japanse beurzen een gigantisch verlies hebben geleden. De beurs in Japan is de week dramatisch begonnen, waarbij de Nikkei-index sloot met een verlies van maar liefst 12 procent. Dit zou het grootste dagverlies ooit voor de Nikkei zijn.

De hoofdindex in Tokio zakte vandaag tot het laagste niveau in zeven maanden. In de laatste drie handelsdagen verloor de Nikkei meer dan 20 procent van zijn waarde in vergelijking met het recordniveau van vorige maand.

De combinatie van deze factoren zorgt voor een sombere stemming op de beurzen wereldwijd, met scherpe dalingen in de AEX koers als gevolg.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Het bericht AEX koers donkerrood geopend: Amsterdamse beurs opent met 3 procent verlies verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!