Recente gegevens suggereren dat de Amerikaanse economie zwakker is dan oorspronkelijk aangenomen, wat grote gevolgen kan hebben voor financiële markten, inclusief cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC). Dit werd duidelijk nadat de trendlijn van Bitcoin rond $70.000 dollar voor de zesde keer werd getest, waarna een scherpe daling volgde.

Volgens 10x Research is er in de laatste 48 uur bewijs geleverd dat de economische situatie in de VS beduidend verslechtert, wat verder bevestigd wordt door een zwakke ISM Manufacturing Index.

Onheilspellende tekenen voor de cryptomarkt

Markus Thielen van 10x Research benadrukt dat hoewel er enkele positieve ontwikkelingen waren zoals institutionele interesse in Bitcoin ETF’s en het weerstaan van prijsdruk na de terugkeer van miljarden aan Bitcoin door Mt. Gox, de algemene vooruitzichten somber blijven.

De cryptomarkt, die historisch gezien sterke correcties heeft gekend bij pieken in de ISM-index, wordt verder bedreigd door de nasleep van COVID-stimulansen en agressieve overheidssteun, die de aandelenmarkten mogelijk kunstmatig hebben opgeblazen.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Fed’s reactie mogelijk ontoereikend

Ondanks een dovish houding van de Federal Reserve, die renteverlagingen in de herfst suggereert, waarschuwt het onderzoek dat deze maatregelen te weinig en te laat kunnen zijn om een economische neergang af te wenden.

Er is een toenemende waarschijnlijkheid van een recessie in 2025, wat traditioneel leidt tot dalingen in zowel de aandelen- als cryptomarkten.

Toekomstscenario voor Bitcoin

Als de voorspellingen van 10x Research uitkomen en de aandelenmarkt de dalende trend van de ISM Manufacturing Index volgt of een recessie begint te anticiperen, dan zullen aandelen waarschijnlijk substantieel dalen in de komende kwartalen.

Dit zou ook ernstige gevolgen hebben voor Bitcoin. De Bitcoin koers zou kunnen terugvallen naar het niveau van $50.000 en mogelijk nog lager, een scenario dat doet denken aan de recessies van 2001 en 2007 waarin vergelijkbare patronen zichtbaar waren.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin koers mogelijk onder $50.000 bij economische crisis, volgens Markus Thielen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!