De cryptomarkt is na de Bitcoin Conference in Nashville weeer wakkergeschud met een flinke daling. En dit hebben niet alle kleine, maar ook grote holders gevoeld. Een van de meest in het oog springende slachtoffers was een zogenaamde Ethereum whale, die in één klap maar liefst $22 miljoen zag verdampen.

Banner Ethereum 1

De val van een gigant

Op maandagochtend 5 augustus 2024 bracht PeckShield, een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in blockchain-veiligheid, een schokkende ontdekking aan het licht. Een whale-portefeuille, geïdentificeerd met het adres “0xac4e…7597f”, leed een enorm verlies. Deze grote belegger zag 7.467,5 Ethereum, met een geschatte waarde van $22,3 miljoen, in rook opgaan.

Bredere marktdaling treft alle coins

De val van deze whale staat echter niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een bredere neerwaartse trend in de cryptomarkt. Bitcoin, de grootste en bekendste cryptocurrency, daalde met 16% naar een waarde van $50.691. Ethereum, de op een na grootste digital asset, werd nog harder getroffen met een daling van 23,65%, waardoor de koers zakte tot $2.226. Deze plotselinge en forse dalingen zorgden voor een domino-effect in de markt, waarbij veel beleggers in paniek hun posities sloten om verdere verliezen te voorkomen.

Meer slachtoffers onder de whales

De Ethereum whale was niet de enige grote speler die zwaar werd getroffen door deze marktomstandigheden. PeckShield meldde nog meer aanzienlijke verliezen onder grote beleggers. Een andere belegger, met het adres “0x0b5a…d8c5”, verloor bijna $6 miljoen aan Ether. Daarnaast waren er nog twee Ethereum whales die respectievelijk $5,8 miljoen en $7,38 miljoen zagen verdwijnen. Al deze verliezen kwamen voort uit long-posities, waarbij de beleggers speculeerden op een stijgende koers van Ethereum.

Miljarden verdampen in 24 uur

Deze individuele verliezen maken deel uit van een veel grotere golf aan liquidaties die de hele cryptomarkt trof. CoinGlass, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het analyseren van blockchain-data, bracht aan het licht dat in een tijdsbestek van slechts 24 uur maar liefst 270.259 handelaren werden geliquideerd. Het totale verlies bedroeg een duizelingwekkende $1,04 miljard. Ethereum-handelaren werden bijzonder hard getroffen, met een gecombineerd verlies van meer dan $340 miljoen. Bitcoin-handelaren deden het niet veel beter en zagen $346,39 miljoen in rook opgaan.

Cryptobeurzen in het rood

Deze massale liquidaties vonden plaats op verschillende grote cryptobeurzen. Binance, een van de grootste spelers in de markt, zag $405 miljoen aan verliezen. OKX volgde met $315 miljoen aan liquidaties, terwijl HTX $146 miljoen zag verdampen. Kleinere maar nog steeds aanzienlijke verliezen werden genoteerd op Bybit ($87 miljoen) en BitMEX ($40 miljoen). De grootste enkele liquidatie vond plaats op Huobi, waar een BTC/USD-positie ter waarde van $27 miljoen werd gesloten.

Lessen voor de toekomst

Deze gebeurtenissen onderstrepen de vluchtige aard van de cryptomarkt. Zelfs de grootste en meest ervaren beleggers, de zogenaamde whales, blijken niet immuun voor dit soort snelle en drastische marktbewegingen. Het benadrukt het belang van risicomanagement en het zorgvuldig afwegen van beleggingsbeslissingen in de crypto industrie.

Het verlies van $22 miljoen door een enkele whale is daarbij een krachtige illustratie van de risico’s die gepaard gaan met het beleggen in deze opkomende markt. Of dit een tijdelijke dip is of het begin van een langere bearmarkt, zal de tijd moeten leren.

The post Deze Ethereum whale verloor in een klap $22 miljoen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!